Tort Milch Schnitte- Tort pentru Miruna

de alice_ciobanu in Torturi, 31 Mai 2011 | 3096 vizualizari

 

E un tort pe care l-am facut acum citeva luni, dar nu am apucat sa il postez si pe bucataras. Asa ca acum...m-am gandit ca e vremea sa pun reteta si aici. este primul meu tort...si primul tort al fetitei mele...cand i-am taiat motzul (cum se zice ) :))

 

INGREDIENTE

  • pentru blat:
  •  8 ouă,
  • 4 linguri apă
  • 2 linguri ulei
  • 12 linguri zahăr
  • 11 linguri făină
  • 3 linguri cacao
  • 1 praf de copt.
  •  pentru cremă:
  •  400 ml frişcă lichidă
  •  400 gr lapte condensat 
  •  1 plic gelatină
  •  50 ml lapte 
  •  pentru însiropat
  •  sirop de zahăr ars
  • pentru ornat:
  • pastă de zahăr
  • biluţele de pe tort si trandafirii sunt cumparaţi (lipsă de timp şi de experienţă....) restul e făcut de mine...

Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort Milch Schnitte- Tort pentru Miruna:

Blatul:


Se separă albuşurile şi se bat spumă tare. Gălbenuşurile se amestecă cu zahărul, apă, ulei, şi se bat bine cu mixerul. Peste acestea se toarnă apoi făina amestecată cu cacaua şi praful de copt. Se amestecă bine până se încorporează toată cantitatea de făină. Se pun apoi albuşurile bătute spumă şi se omogenizează totul foarte bine. Se toarnă această compoziţie într-o cratiţă tapetată cu hârtie de copt. Se dă la cuptor cam vreo 40 de minute, la foc moderat şi se încearcă de copt cu o scobitoare. Se lasă apoi la răcit şi se taie în două sau 3, depinde de fiecare.


Crema:


Gelatina se pune la hidratat în puţină apă rece aporximativ 10 minute până devine ca un burete. Laptele condensat se amestecă cu 20 ml lapte. După ce gelatina este bine hidratată se dizolvă, împreună cu 30 ml de lapte, pe baie de aburi având grijă să nu fiarbă. Apoi se amestecă cu laptele condensat şi se adaugă şi frişca lichidă bătută bine cu mixerul în prealabil. Se dă crema la rece pentru o oră, timp în care se mai amestecă din când în când pentru a nu se întări complet.


Când blatul este racit se taie şi se însiropează bine cu sirop de zahăr ars, apoi se pune crema şi se dă la frigider pentru 2-3 ore. Se ornează după preferinţă cu frişcă, pastă de zahăr sau orice fel de glazură şi se ornează după priceperea fiecăruia.


Eu am ales să îl îmbrac în pastă de zahăr şi apoi am încercat sa îl ornez cât de cât. Ce a ieşit vă las să vă delectaţi.....


 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort Milch Schnitte- Tort pentru Miruna" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 27 %
499.99 lei
364.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (15)

Mihaela11_jo 1

01.06.2011, 22:53

Superb si delicat
La multi ani cu sanatate Mirunei

mamaieelena 1

03.06.2011, 09:18

la fete nu se taie motul cum ai zis ci SE RUPE TURTA se face un colac si acela se rupe deasupra capului si restul ca la baieti cu tava cu diverse din care copilul isi alege ce doreste iar tortul pentru prima incercare cum zici a iesit f frumos felicitari pentru fetita sa va traiasca si pentru tort sa mai faci ca ies bine

deyutzky 1

04.06.2011, 11:30

superb La multi ani Mirunei!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

15690 puncte

anca_rm

7240 puncte

mihaelar63

5590 puncte

Rocsi

5000 puncte

Andreea Caroline

4400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Dovlecei la borcan pentru iarna
  • 20

    J

  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Paste cu branza la cuptor

de oanapl 5

ieri la 23:06

Inghetata din avocado si fistic

de Lau 9

ieri la 21:41

Inghetata cu pepene galben si  mascarpone

de katty 5

ieri la 21:40

Gem de caise cu portocale si migdale

de oanapl 5

ieri la 21:38

RETETA RECOMANDATA
Tort Diplomat Dr.Oetker