Tort PRIMAVARA

de Dea_Dea in Torturi, 18 Apr 2013 | 1373 vizualizari

 

Un tort minunat cu budinca de casa si fructe

 

INGREDIENTE

  • BLAT :
  • 4 oua
  • 2 linguri de apa
  • un praf de sare
  • 4 linguri de zahar
  • 2 linguri de ulei
  • 4 linguri de faina
  • 1 lingurita praf de copt
  • CREMA:
  • un cocktail de fructe 230 gr
  • 200 ml lapte
  • 2 linguri amidon
  • 2 linguri zahar
  • esenta de vanilie
  • 200 ml frisca lichida
  • GLAZURA:
  • Pentru uns avem nevoie de 150 gr unt frecat cu 100 gr zahar pudra
  • PASTA DE ZAHAR
  • 5 gr gelatina
  • 60 ml apa
  • 2 linguri miere
  • 50 gr amidon
  • 50 gr ulei de palmier
  • 500-600 gr zahar pudra
  • GLAZURA REGALA:
  • 1 albus de ou
  • zeama de lamaie
  • 250 gr zahar pudra
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort PRIMAVARA:

BLAT:


Albusurile cu apa si praful de sare se bat spuma, se adauga zaharul si se mixeaza pana devine ca o bezea, se adauga galbenusurile frecate cu ulei, se omogenizeaza, iar la final se adauga faina amestecata cu praful de copt. Se amesteca bine cu o spatula si se pune in tava rotunda (24 cm), unsa si se da la cuptor, la foc potrivit cam 40 minute. Se scoate blatul si se lasa la racit apoi se taie in 3 (2 taieturi)


CREMA:


150 ml lapte se pune la fiert cu zaharul si esenta de vanilie. Amidonul se amesteca cu restul de lapte. Cand laptele de pe foc da in clocot se adauga amidonul amestecand continuu pana se ingroasa si se lasa la racit.


Frisca se bate, fructele se pun la scurs, siropul de la fructe se pastreaza pentru insiropat blatul.


Se amesteca crema rece cu frisca batuta si cu fructele.


PENTRU UNS:


Untul se freaca cu zaharul pudra.


PASTA DE ZAHAR :


Se hidratateaza gelatina in apa, se lasa aproximativ 10 minute, apoi se topeste pe aburi (sau in cuptorul cu microunde) impreuna cu mierea, apoi adaugam uleiul (care ar trebui sa fie in stare semi-solida) si omogenizam.



Intr-un castron punem 2 linguri de zahar praf, amidonul si amestecul de gelatina, miere, ulei si amestecam cu o spatula de silicon. Apoi adaugam treptat restul de zaharul praf si framantam pana nu se mai lipeste pe mana. Se pune in folie alimentara si se da la frigider de pe o zi pe alta.


GLAZURA REGALA:


Albusul de ou se pune in castron de sticla, se adauga 2-3 linguri de zahar pudra si zeama de lamaie, se mixeaza bine, iar se pun 2-3 linguri zahar, iar se mixeaza, pana nu mai cade de pe paletele mixerului.


ASAMBLARE:


blat , crema, blat, crema, blat , se unge cu crema de unt , se pune pasta de zahar si se orneaza cu glazura regala

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort PRIMAVARA" nu uita sa-i faci un review.
Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania Breville Romania DirtDevil Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (31)

Aurelia 07_07 1

18.04.2013, 21:35

Dea_Dea 1

18.04.2013, 23:06

Multumesc

Alexandra Elena 1

20.04.2013, 14:58

super

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Lau

Lau 9

13340 puncte

oanapl

9380 puncte

Rocsi

5980 puncte

vasimur

4160 puncte

mirela0911

4100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert guguluf cu mere
  • 12

    D

  • 13

    L

  • 14

    MA

  • 15

    MI

  • 16

    J

  • 17

    V

  • 18

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Tort cu martipan