Tort cu crema de ciocolata si rom

de Angelina_Elena in Torturi, 1 Iun 2014 | 8286 vizualizari

 

Acesta a fost tortul meu de Sf. Constantin si Elena, foarte bun si aromat! De fapt este prajitura Carpati, facuta sub forma de prajitura/tort ca si aici http://www.bucataras.ro/retete/prajitura-cu-crema-caramel-50758.html doar ca schimbat putin crema si am adaugat ciocolata si rom.

 

INGREDIENTE

Foi:

  • 2 oua
  • 10 linguri ulei
  • 9 linguri zahar
  • 9 linguri apa sau lapte
  • 1 lingurita bicarbonat de sodiu (stins cu zeama de lamaie)
  • 1 praf de sare
  • faina cat cuprinde

Crema de ciocolata si rom:

  • 700 ml lapte
  • 5 linguri cu varf faina
  • 7 linguri zahar
  • 150 g ciocolata cu lapte
  • 50 g ciocolata neagra
  • 2 linguri esenta de rom Dr. Oetker
  • 1 pachet unt de calitate

Crema 2:

  • 150 ml frisca batuta
  • 1 lingura zahar pudra
  • 1 lingura cacao
  • 1 bol mic din crema precedenta

Bordura de ciocolata:

  • 150 g ciocolata cu lapte
  • 3-4 linguri lapte

Decor:

  • bomboane Tofiffee
  • batoane cu alune si caramel (Snikers)
Portii: 14
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu crema de ciocolata si rom:

Foi:


Intr-un vas punem ouale, zaharul, praful de sare si amestecam bine.


Adaugam apoi laptele, uleiul si amestecam bine.


Adaugam apoi bicarbonatul stins cu otet, amestecam si incepem sa


adaugam faina.


Amestecam cu lingura cat putem, apoi incepem sa framantam pana


obtinem un aluat nelipicios.


Impartim aluatul in 5 bucati egale.


Intindem fiecare bucata de aluat intr-o foaie subtire (inainte de a o baga la


cuptor, fiecare foaie se taie in 2, pe lungime!!!) pe care o coacem pe dosul


unei tavi tapetate cu hartie de copt si putin ulei.


La fel procedam si cu celelalte.


Crema de ciocolata si rom:


Intr-un vas punem faina si zaharul apoi adaugam putin cate putin laptele rece, amestecand cu telul pentru a nu se forma cocolosi.


Punem vasul la foc mic si fierbe amestecand mereu cu telul ca sa nu se prinda si sa nu faca cocolosi.


Fierbem pana se ingroasa si capata consistenta unei budinci.


Adaugam ciocolata, esenta de rom si omogenizam.


Crema 2:


Mixam frisca bine, pana se intareste apoi adaugam cacaoa si zaharul pudra.


Adaugam treptat cate o lingura din crema de ciocolata si rom si amestecam usor cu o spatula.


Procedam asa pana la epuizarea ingredientelor, apoi o lasam de-o parte.


Bordura de ciocolata:


Am topit ciocolata cu laptele pe baie de aburi apoi am pus-o intr-o punga.


Am taiat coltul pungii si pe o folie de aliminiu/hartie de copt lunga cat


circumferinta tortului am facut modele.


Am lasat sa se usuce putin, dar foarte putin ciocolata si am imbracat tortul.


Am dat la rece pentru 30 de minute, apoi am desfacut usor marginea.


Asamblare:


Crema trebuie sa fie fierbinte iar foile reci.


Eu am oprit crema intr-un bol pentru decorul final.


Pe o tava punem o foaie, 3-4 linguri de crema, intindem, asezam o alta


foaie, crema si tot asa pana terminam.


Ultima foaie ramane fara crema.


Eu am folosit doar 9 foi pentru ca nu am mai avut crema.


Dupa ce am umplut tortul, asezam o greutate deasupra ei pentru a se


inmuia foile, eu am lasat-o de dimineata pana seara. Dupa ce s-a inmuiat


am imbracat tortul in crema, am pus marginea de ciocolata apoi am decorat


cu crema deasupra, bomboane de ciocolata si batoane taiate de caramel


cu alune.


Dam la rece pana la servire!


Pofta buna!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu crema de ciocolata si rom" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 12 %
249.99 lei
219.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (57)

aia 1

04.06.2014, 21:26

nu va suparati dar e ceva gresit cu reteta: la blaturi spuneti sa se adauge laptele si uleiul dar in lista de ingrediente pentru foi nu e nici lapte nici ulei!

Angelina_Elena 1

04.06.2014, 21:45

Imi cer scuze! Imediat o sa modifice Bucataras...trebuie 10 linguri de ulei, faina cat cuprinde (cca. 600-700 g) si apa se poate inlocui cu lapte!

xana 1

07.06.2014, 00:07

Super

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Bulion din rosii
  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V

  • 23

    S

  • 24

    D

  • 25

    L

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
TORT DE GHEATA