Tort cu crema de iaurt si piersici

de Tuxedo in Torturi, 6 Apr 2013 | 18949 vizualizari

 

Ca sa nu lipseasca si dulcele de pe masa, am hotarat sa fac un tort extraordinar de simplu si de racoros, cu ce aveam prin casa. Eu cand merg la cumparaturi, intotdeauna mai iau si ce nu e pe lista, cum ar fi, piscoturi, frisca, compot, bineinteles in dorinta de a le avea “in casa” si cand am chef de bucatarit, hop si eu prin camara cautand idei :-) .

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente: (pentru o forma de 24-26 cm)
  • un pachet piscoturi (40 in pachet)
  • o cutie de compot de piersici (750 gr)
  • 400 ml iaurt
  • 15 gr gelatina
  • o budinca de vanilie (Dr. Oetker)
  • 500 ml lapte
  • 4 linguri de zahar (pentru budinca)
  • 150 gr zahar (pentru iaurt)
  • 200 ml risca (pentru ornat)
  • inimioare de ciocolata
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu crema de iaurt si piersici:

In primul rand am pus gelatina la inmuiat intr-o cana cu apa rece (am pus apa peste ea atat cat sa o acopere cu 2 degete peste).

Am pus o parte din lapte pe foc iar cealalta parte (nu mai mult de 100 ml) am amestecat-o cu praful de vanilie. Dupa ce am omogenizat, am pus praful amestecat cu lapte peste laptele din craticioara si am mai adaugat 4 linguri de zahar. Amestecam continuu pana cand crema incepe sa se ingroase.

O tragem de pe foc si adaugam gelatina, mixand foarte bine pana se incorporeaza.

Intre timp pregatim si iaurtul, peste care adaugam 150 gr zahar si il lasam deoparte pana cand se raceste putin crema de vanilie si pana cand insiropam piscoturile.

Scurgem zeama de la compot si insiropam fiecare piscot pe o parte si pe alata, dupa care le asezam intr-o forma detasabila, taindu-le la capete exact cat este de inalata forma.

Punem piscoturi si pe fundul formei apoi combinam cele doua creme, cea de iaurt cu cea de vanilie si turnam o jumatate din crema pe fundul formei noastre de tort.

Asezam jumatati de piersica in crema si turnam si cealalta jumatate de crema peste ele.

Bagam tortul la frigider pana cand acesta se incheaga bine. (timp de 4-5 ore).

Cand consideram ca este gata de ornat, batem frisca tare si ornam tortul cu ajutorul unui sprit, floricele sau trandafirasi.

Eu am facut si niste inimioare din ciocolata asa:

Am topit 100 gr ciocolata alba, peste care am pus 2 picaturi de colorant rosu si galben, ca sa-i dau o culoare portocalie.

Am topit inca 50 gr ciocolata amara pe care am pus-o din loc in loc peste ciocolata alba si am intins-o cu ajutorul unei scobitori ca sa creez irizatii.

Cand s-a racit , am decupat inimioare de ciocolata cu ajutorul unei forme.

Merita incercat tortul, noi l-am papat in 2 zile , asta pentru ca ne-am abtinut, ca altfel disparea mai repede

 

TIPS-URI

1

Se poate face si cu alte fructe din compot sau proaspete: cirese, visine, prune, portocale, mandarine, mango, capsuni!

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu crema de iaurt si piersici" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (33)

Tuxedo 1

03.06.2013, 15:20

georgiana, asa este, se face foarte repede! nu chiar in 2 minute

Krystyan Trendy 1

27.11.2013, 10:07

ce bunatate de tort

Bya Ralu 1

18.12.2013, 11:08

bun bun

COMENTEAZA

Portia de lumina

Fruct dorit, fruct promis

Fruct dorit, fruct promis

„Tot ce e bun în viaţă ori e imoral, ori ilegal, ori îngraşă”, cam aşa zice o zicală din secolul nostru. În general, lucrurile dorite , poftite, nu cresc pe oriunde şi nu se găsesc din abundenţă la tot pasul...

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

9500 puncte

Rux

Rux 9

8350 puncte

Constelatialeu

7970 puncte

oanapl

7280 puncte

Lau

Lau 9

6610 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Prajitura sah la Cleme
  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

  • 21

    S

  • 22

    D

  • 23

    L

  • 24

    MA

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!