Tort cu crema de iaurt si zmeura

de vio_dreams in Torturi, 10 Mar 2013 | 24125 vizualizari

 

Un tort lejer, racoros, cu crema de iaurt, zmeura si sirop natural din zmeura, completat desavarsit de blatul de ciocolata, decorat simplu, cu un buchetel de trandafiri pe care vi-l ofer cu draga inima!

 

INGREDIENTE

  • pentru blat:
  • 2 oua
  • 50 gr zahar
  • 50 gr ciocolata amaruie
  • 75 ml lapte
  • 50 ml ulei
  • 125 gr faina
  • 1 lingurita praf copt
  • 1 lingurita esenta rom
  • pentru crema:
  • 500 gr iaurt gras
  • 100 gr zahar pudra
  • 500 ml frisca lichida
  • 150 ml sirop natural de zmeura
  • 3 plicuri gelatina
  • 300 gr zmeura
  • pentru jeleu:
  • 200 gr zmeura
  • 1 plic gelatina
  • 4 linguri zahar brun
  • 4 linguri sirop natural de zmeura
  • pentru decor:
  • frunze din ciocolata alba
  • trandafiri din plastelina de ciocolata alba
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu crema de iaurt si zmeura:

Batem ouale cu zaharul .


Topim ciocolata impreuna cu uleiul la microunde , lasam sa se racoreasca putin si adaugam peste oua.


Adaugam laptele si esenta de rom.Adaugam faina, pliculetul de praf de copt si omogenizam.


Turnam in forma de tort tapetata cu hartie de copt.


Dam la cuptor. Cand s-a desprins de pe margine este gata. Nu il lasati prea mult pentru ca s eva usca, blatul trebuie sa aiba aspect umed.


Mixam iaurtul si adaugam peste el siropul natural din zmeura de padure. Se vede cat de gros si concentrat este, va da tortului un gust nemaipomenit de bun!


Batem frisca cu zaharul pudra pana se intareste.


Dizolvam gelatina conform indicatiilor de pe ambalaj, o adaugam in crema de iaurt, apoi adaugam peste frisca si omogenizam. eu am folosit doar doua pliculete de gelatina si din pacate sectiunea se vede ca nu e foarte reusita, crema fiind putin cam moale. Va sfatuiesc sa folositi trei asa cum am scris in lista de ingrediente.


Asezam blatul pe un platou si punem in jurul lui inelul reglabil pentru tort. Blatul fiind umed nu necesita insiropare.


Zmeura o decongelam si o lasam la scurs. Adaugam o parte din crema de iaurt, presaram apoi zmeura, iarasi crema, zmeura, si la final crema.


Dam la frigider pana se intareste.


Punem 200 gr zmeura intr-un vas pe foc, adaugam siropul scurs de la zmeura folosita pentru crema, siropul de zmeura si zaharul si dam in clocot. Lasam sa se raceasca apoi adaugam gelatina dizolvata.


Turnam jeleul deasupra tortului si dam la rece.


Trecem pe marginile formei de jur imprejur un cutit bine ascutit trecut prin apa fierbinte. Desprindem apoi inelul din jurul tortului.


Pregatim frunzele din ciocolata alba.


Pregatim apoi trandafirii din plastelina de ciocolata.


Formam un buchetel de trandafiri incadrat de frunzulite. Punem putina ciocolata alba topita intr-o punguta, intepam usor la un capat si trasam spirale pe hartie de copt. Dam la rece apoi le asezam pe tort.


Tortul este racoros, nu foarte dulce, insa daca aveti si musafiri care prefera torturile dulci puteti sa serviti tortul cu toping din sirop de zmeura, vor fi incantati, cu siguranta!


 

TIPS-URI

1

Nu amestecati zmeura in crema de iaurt decat daca aveti proaspata.Cea congelata s-ar sfarama si ar colora si crema.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu crema de iaurt si zmeura" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (25)

bianca92 1

27.10.2013, 11:38

absolut delicios

Krystyan Trendy 1

03.12.2013, 15:47

minunat tort

Alexandra Burz 1

16.03.2014, 22:50

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

15690 puncte

anca_rm

7240 puncte

mihaelar63

5590 puncte

Rocsi

5000 puncte

Andreea Caroline

4400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Ciorba de pui cu taietei de casa
  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI

  • 27

    J

  • 28

    V

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Tort cu jeleu de ciocolata si de fructe