Tort diplomat cu fructe

de Brindusa in Torturi, 31 Dec 2009 | 33605 vizualizari

 

INGREDIENTE

Crema

  • 3 oua mari
  • 250 g zahar tos
  • 15 ml rom
  • 150 ml coniac (sau sampanie)
  • 400 g frisca
  • 30 g gelatina granule (din pliculete)
  • 150 ml apa (sau suc de fructe)

Mai ai nevoie de:

  • 300- 400 g piscoturi de sampanie (de la cofetarie, sau din supermarket)
  • 1 cutie compot de ananas taiat bucati
  • 1 cutie compot din alte fructe, sau 300 g fructe proaspete. Mie imi place sa folosesc portocale.
  • 200 g frisca, pentru ornat
  • fructe, pentru ornat
Portii: 12
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort diplomat cu fructe:

Intr-un castron (sau cratita) de 3 l inmoaie gelatina in apa rece (sau sucul de fructe) si lasa cca. 1 ora, pana cand absoarbe toata apa.

Sparge ouale si separa-le. Albusurile se bat spuma tare , adauga 150 g zahar si romul si bate in continuare pana cand se intareste ca o zapada (bineinteles ca poti face asta cu mixerul electric).

In castronul cu gelatina pune galbenusurile si restul de zahar si bate compozitia la baie de aburi pentru 8 -10 minute, pana ce se dizolva bine gelatina si se leaga crema.

Ia castronul de pe aburi, adauga zaharul vanilat si  amesteca pe un vas cu apa rece, pana cand crema ajunge la temperatura degetului. (adica daca bagi degetul, nu mai simti cald). Adauga albusurile amestecand de jos in sus ca sa nu se lase, de vreo 8 ori pana se omogenizeaza bine (ai grija la fundul castronului!). Adauga coniacul si frisca si amesteca de cateva ori.

Ia o cratita mai inalta, cam de 3 kg si pune in ea o folie de celofan umezita in prealabil.  Pune piscoturile de jur imprejur si ananasul (scurs) pe fundul cratitei. Pune 1/2 din crema. Pune celelalte fructe si restul de crema. Peste crema pune restul de piscoturi.

Aduna marginile celofanului peste piscoturi. Lasa la frigider cel putin 24 ore.

Ca sa montezi tortul, desfa folia de celofan si pune un platou peste cratita. Rastoarna cratita si scoate-o incet de pe tort. Indeparteaza cu grija celofanul. Orneaza cu frisca si fructe.

 obs. Fotografia am luat-o de pe internet, pentru ca am uitat sa pozez tortul ultima data cand l-am facut.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort diplomat cu fructe" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (3)

Brindusa 1

31.12.2009, 15:39

multumesc pentru rearanjare

Teo 1

31.12.2009, 20:07

e tortul care imi place ;poti manca felia mai mare fara ''sa ti se aplece'';bravo,ornat!

-Marius- 1

17.12.2017, 08:55

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Constelatialeu

2483 puncte

bucatarasa

1400 puncte

gaby_duceag

1172 puncte

Retete_gustoase

1150 puncte

oanapl

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Tort Lacul lebedelor