Tort cu crema de lamaie

de Mihaela11_jo in Torturi, 14 Mai 2011 | 3513 vizualizari

 

Reteta nr. 100
Tortul cu crema de lamaie este un tort foarte aromat si cu crema putin acrisoara pe care il fac de fiecare sarbatoare , Craciun sau Pasti, cu decoratia adaptata sezonului.

 

INGREDIENTE

Pentru blat  

  • 6 oua intregi  
  • 4 linguri de apa  
  • 10 linguri de faina  
  • 10 linguri de zahar  
  • coaja rasa si zeama de la o lamaie  
  • coaja rasa de la o portocala  
  • 1 praf de copt  
  • 1 pachet de zahar vanilat

Pentru crema de lamaie  

  • 500 ml lapte  
  • 3 linguri cu varf de faina  
  • 300 grame zahar  
  • 250 grame unt nesarat  
  • 1 pachet de zahar vanilat  
  • coaja rasa si zeama de la o lamaie

Pentru decor  

  • oua de ciocolata
  • 2 batoane de ciocolata Flakes( fulgi de ciocolata)
Portii: 12
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu crema de lamaie:

Blatul



Se bat albusurile spuma cu un praf de sare, apoi se adauga treptat apa si zaharul pana spuma devine lucioasa.



Se adauga galbenusele, faina, coaja rasa de lamaie si portocala,praful de copt stins cu zeama de lamaie si zaharul vanilat.



Dupa ce am amestecat bine compozitia pentru blat, se unge cu ulei o forma de tort cu pereti detasabili cu diametrul de 26 cm si se presara cu faina.



Se toarna compozitia si se coace in cuptorul preincalzit la 160 de grade cca 50 de minute sau facem proba cu scobitoarea.



Se scoate din cuptor si se lasa la racit apoi se taie in 3 parti egale.



Crema



Se pun intr-un castron cele 3 linguri de faina si se amesteca treptat cu lapte ca sa nu se faca cocolosi; se subtiaza ca si budinca.



Restul de lapte se pune la fiert cu zaharul si se amesteca incontinuu ca sa nu se prinda.



Cand laptele fierbe, se toarna faina si se amesteca incontinuu pana a fiert si s-a ingrosat.



Se pune crema la racit, amestecand-o din cand in cand.



Se freaca untul spuma cu zaharul vanilat, apoi se adauga treptat crema fiarta pana devine spumoasa.



Se adauga coaja rasa de lamaie si treptat sucul de lamaie , cu mare grija sa nu se taie crema.



Se umple blatul cu crema si se decoreaza cu ouale si fulgii de ciocolata.



Pofta buna!







 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu crema de lamaie" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania Breville Romania DirtDevil Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 49 %
389.99 lei
199.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (42)

mirela0911 1

16.05.2011, 18:07

delicios tort si la cat mai multe retete

mamaieelena 1

16.05.2011, 18:54

bun

Mihaela11_jo 1

17.05.2011, 09:21

Multumesc Mirela0911
Multumesc mamaieelena

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Lau

Lau 9

13340 puncte

oanapl

9380 puncte

Rocsi

5980 puncte

vasimur

4160 puncte

mirela0911

4100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert guguluf cu mere
  • 12

    D

  • 13

    L

  • 14

    MA

  • 15

    MI

  • 16

    J

  • 17

    V

  • 18

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Donauwellen - Valurile Dunarii