Tort cu crema de lamaie

de gaby_duceag in Torturi, 7 Sep 2015 | 9447 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Blat
  • 6 oua mari (de preferat oua de casa)
  • o canita (de 150 ml) zahar
  • un plic zahar vanilat
  • 3 linguri ulei
  • 3 linguri apa
  • 8 linguri pline faina
  • 2 linguri amidon alimentar
  • un vf cutit sare
  • Crema – recomand sa aveti si mascarpone si frisca de calitate care stiti sigur ca se mixeaza bine
  • 500 gr mascarpone
  • 4 oua de casa (dau o culoare…grozava!)
  • 8 linguri zahar (puneti 10 daca va place mai dulce)
  • 80 ml zeama lamaie
  • 400 ml frisca lichida
  • Sirop
  • 250 ml apa
  • 2 linguri zahar
  • coaja rasa si zeama de la o lamaie
Portii: 12
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu crema de lamaie:


  1. Blat

  2. Separa albusurile de galbenusuri

  3. Galbenusurile amesteca-le cu apa si uleiul si cu un tel omogenizeaza amestecand energic.

  4. Albusurile mixeaza-le spuma cu un praf de sare.

  5. Adauga treptat zaharul si nu te opri pana nu-s diluate complet cristalele de zahar. (aprox. 10 minute).

  6. Pune galbenusurile peste albusuri, faina cernuta impreuna cu amidonul si omogenizeaza amestecand usor, de jos in sus, incercand sa scoti cat mai putin aerul din albusuri.

  7. Toarna compozitia intr-o forma de tort inalta cu diametrul de 20 cm. Misca usor sa se aseze drept.

  8. Introdu vasul in cuptorul preincalzit si coace blatul la foc micpentru 35-40 minute (fa testul cu scobitoarea)

  9. Lasa la racit

  10. Crema.

  11. Pune ouale intr-un vas metalic, inalt (sau intr-o craticioara, dar sa fie inalta) impreuna cu zaharul.

  12. Pregateste un vas cu apa si introdu in el vasul cu oouale. La foc mic mixeaza ouale pe baie de abur pana isi dubleaza volumul si zaharul e topit.

  13. Adauga zeama de lamaie treptat si mai mixeaza 2 minute. Trebuie sa obtii o compozitie extrem de spumoasa.

  14. Raceste-o bine!

  15. Mixeaza mascarpone usor adaugand treptat amestecul de oua. Compozitia va avea consistenta smantanii.

  16. Mixeaza frisca cu o lingura de zahar. Cand a inceput sa se lege adauga in 3 etape mascarpone si mixeaza continuu pana ajungi la o consistenta ferma a cremei.

  17. Da la rece pentru 20 minute.

  18. Sirop

  19. Pune la fiert apa cu zaharul si coaja de lamaie.

  20. Lasa sa dea cateva clocote, opreste focul si adauga zeama de lamaie.

  21. Strecoara siropul.

  22. Asamblare

  23. Taie blatul in 3 felii.

  24. Aseaza pe un platou prima felie, insiropeaza bine, intinde 4-5 linguri crema, aseaza a doua felie, insiropeaza si intinde crema, aseaza a treia felie si insiropeaza.

  25. Imbraca tortul in crema ramasa si da-l la rece pentru cateva ore.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu crema de lamaie" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (33)

miki_a 1

08.09.2015, 15:02

O combinatie foarte buna!

Moni_alex 1

08.09.2015, 15:05

delicios!

ancutsa 1

06.07.2016, 19:44

COMENTEAZA

Portia de lumina

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

Fruct dorit, fruct promis

Fruct dorit, fruct promis

„Tot ce e bun în viaţă ori e imoral, ori ilegal, ori îngraşă”, cam aşa zice o zicală din secolul nostru. În general, lucrurile dorite , poftite, nu cresc pe oriunde şi nu se găsesc din abundenţă la tot pasul...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

10630 puncte

Valclaudia

7220 puncte

Constelatialeu

6780 puncte

Bya Ralu

6210 puncte

mirela0911

5240 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!