Tort cu crema de lamaie

de gaby_duceag in Torturi, 7 Sep 2015 | 8512 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Blat
  • 6 oua mari (de preferat oua de casa)
  • o canita (de 150 ml) zahar
  • un plic zahar vanilat
  • 3 linguri ulei
  • 3 linguri apa
  • 8 linguri pline faina
  • 2 linguri amidon alimentar
  • un vf cutit sare
  • Crema – recomand sa aveti si mascarpone si frisca de calitate care stiti sigur ca se mixeaza bine
  • 500 gr mascarpone
  • 4 oua de casa (dau o culoare…grozava!)
  • 8 linguri zahar (puneti 10 daca va place mai dulce)
  • 80 ml zeama lamaie
  • 400 ml frisca lichida
  • Sirop
  • 250 ml apa
  • 2 linguri zahar
  • coaja rasa si zeama de la o lamaie
Portii: 12
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu crema de lamaie:

  1. Blat
  2. Separa albusurile de galbenusuri
  3. Galbenusurile amesteca-le cu apa si uleiul si cu un tel omogenizeaza amestecand energic.
  4. Albusurile mixeaza-le spuma cu un praf de sare.
  5. Adauga treptat zaharul si nu te opri pana nu-s diluate complet cristalele de zahar. (aprox. 10 minute).
  6. Pune galbenusurile peste albusuri, faina cernuta impreuna cu amidonul si omogenizeaza amestecand usor, de jos in sus, incercand sa scoti cat mai putin aerul din albusuri.
  7. Toarna compozitia intr-o forma de tort inalta cu diametrul de 20 cm. Misca usor sa se aseze drept.
  8. Introdu vasul in cuptorul preincalzit si coace blatul la foc micpentru 35-40 minute (fa testul cu scobitoarea)
  9. Lasa la racit
  10. Crema.
  11. Pune ouale intr-un vas metalic, inalt (sau intr-o craticioara, dar sa fie inalta) impreuna cu zaharul.
  12. Pregateste un vas cu apa si introdu in el vasul cu oouale. La foc mic mixeaza ouale pe baie de abur pana isi dubleaza volumul si zaharul e topit.
  13. Adauga zeama de lamaie treptat si mai mixeaza 2 minute. Trebuie sa obtii o compozitie extrem de spumoasa.
  14. Raceste-o bine!
  15. Mixeaza mascarpone usor adaugand treptat amestecul de oua. Compozitia va avea consistenta smantanii.
  16. Mixeaza frisca cu o lingura de zahar. Cand a inceput sa se lege adauga in 3 etape mascarpone si mixeaza continuu pana ajungi la o consistenta ferma a cremei.
  17. Da la rece pentru 20 minute.
  18. Sirop
  19. Pune la fiert apa cu zaharul si coaja de lamaie.
  20. Lasa sa dea cateva clocote, opreste focul si adauga zeama de lamaie.
  21. Strecoara siropul.
  22. Asamblare
  23. Taie blatul in 3 felii.
  24. Aseaza pe un platou prima felie, insiropeaza bine, intinde 4-5 linguri crema, aseaza a doua felie, insiropeaza si intinde crema, aseaza a treia felie si insiropeaza.
  25. Imbraca tortul in crema ramasa si da-l la rece pentru cateva ore.
 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu crema de lamaie" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Tort cu crema de lamaie-0
Tort cu crema de lamaie-1
Tort cu crema de lamaie-2
Tort cu crema de lamaie-3
Tort cu crema de lamaie-4
Tort cu crema de lamaie-5
Tort cu crema de lamaie-6
Tort cu crema de lamaie-7
Tort cu crema de lamaie-8

COMENTARII (33)

miki_a

miki_a 1

08.09.2015, 15:02

O combinatie foarte buna!

Moni_alex

Moni_alex 1

08.09.2015, 15:05

delicios!

ancutsa

ancutsa 1

06.07.2016, 19:44

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Tort cu clementine si migdale
  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

  • 21

    S

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!