Tort cu crema de lamaie si kiwi.

de dicarmencitta1957 in Torturi, 15 Feb 2010 | 6217 vizualizari

 

Acest tort l-am preparat in casa,este foarte delicios si racoros.

 

INGREDIENTE

  •  Pentru blat avem nevoie de:
  • 8 oua.
  • 8 linguri de zahar.
  • 8 linguri de faina.
  • 1 praf de copt dr Oetker.
  • Pentru crema de lamaie.
  • 500 ml lapte fiert.
  • 5 linguri zahar.
  • 3 galbenusuri.
  • 200 gr unt.
  • 1 plic de zahar vanilat.
  • zeama de la 1 buc.lamaie.
  • 1 lamaie intreaga.
  • 1/2 plic intaritor de frisca. Dr Oetker.
  • Pentru insiropat avem nevoie de:
  • 2 sau 3 linguri de rom de la dr Oetker.
  • 3 linguri de Amaretto.
  • 200 ml ness.
  • 5 linguri zahar.
  • Pentru finisarea tortului avem nevoie de:
  • 3 buc. de fruct kiwi.
  • 2 sau 3 linguri de cocos verde.
  • 1 punga migdale maruntite mic(Kaufland).
  • 1 punga migdale maruntie mai mari(Kaufland).
Portii: 12
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu crema de lamaie si kiwi.:

Separam ouale,albusul de galbenus.Batem albusurile cu un praf de sare bine si apoi adaugam zaharul cate o lingura si amestecam bine,pana ce se incorporeaza si se topeste zaharul.


Adaugam galbenusurile unul cate unul si la urma faina, cate o lingura de faina.Mentionez ca in faina punem praful de copt si il amestecam cu faina.Faina se pune cate o lingura si se amesteca de jos in sus. Dupa ce am pregatit compozitia de blat de pandispan,pregatim tava in care o sa coacem blatul,punand hartie de copt.Eu fac acest blat intr-o tava, care i se detaseaza peretii.Dam tava la cuptorul deja incins si lasam cam 45 de minute.Vom face testul cu scobitoarea ca sa vedem daca este copt.


Crema de lamaie.


Pasul 1.


Incalzim 500 ml lapte cu 100 gr unt,5 linguri de zahar,pana ce se topeste zaharul.Luam de pe foc si amestecam cele 3 galbenuri,1 plic zahar vanilat,le amestecam si le fierbem la bain marie si apoi le lasam deoparte si trecem la urmatorul pas.


Pasul 2.


Zeama de la o lamaie si o lamaie intreaga care o taiem felioare, cu tot cu coaja le punem in robot si le facem pasta.Acest continut il trecem intr-o craticioara cu 5 sau 6 linguri de zahar pe care le fierbem la foc mic,pana ce se omogenizeaza.Zahar punem in functie de cum ne place,mai dulce sau mai putin dulce.La urma adaugam si jumatate din plicul de intaritor de frisca.Amestecam prima crema din pasul 1 cu a doua crema din pasul 2 si o bagam la frigider cel putin o ora.


Dupa ce s-a copt blatul si l-am racit il taiem in jumatate si trecem la montarea tortului.


Insiropam blatul cu siropul dinainte preparat din 200 ml ness care l-am racit si la care adaugam:2 sau 3 linguri de rom de la Dr.Oetker,3 linguri de Amaretto,5 linguri de zahar.Deci insiropam primul blat,apoi venim cu crema din abundenta,punem al doilea blat si iar crema.Pe peretii exteriori punem migdale maruntite,cu ajutorul pungulitei in care sunt migdalele.Pungulita vine in forma de v si presaram pe peretii exteriori din abundenta migdale.Se vede in poza.


Deasupra punem feliute de kiwi(fruct),in ce forme dorim si presaram si cateva linguri cu cocos verde.Acest tort este un deliciu cu crema acrisoara si fructele la fel,este foarte racoritor si merge foarte bine facut vara.


Pofta buna !!!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu crema de lamaie si kiwi." nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (6)

dicarmencitta1957 1

16.02.2010, 10:39

Multumesc pentru comentarii, sunteti toate dragute si aveti retete foarte frumoase si voi.

Rocsi 1

16.02.2010, 11:54

imi place k e acrisor....

dicarmencitta1957 1

17.02.2010, 17:56

Rocsi_1612, este un tort foarte acrisor si cu mult cocos verde pe deasupra.Dupa ce l-am montat(aranjat),mi-am dat seama ca acel cocos trebuia sa-l pun pe marginile tortului, iar migdalele maruntite mergeau deasupra.

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

6830 puncte

Rocsi

4730 puncte

mirela0911

4180 puncte

 Adi

3690 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Supa-crema de ciuperci
  • 13

    J

  • 14

    V

  • 15

    S

  • 16

    D

  • 17

    L

  • 18

    MA

  • 19

    MI

RETETA RECOMANDATA
Desert tort Raffaello