Tort cu crema de lapte

de Dana Cristea - pusikmea in Torturi, 8 Mai 2012 | 3008 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pentru blat avem nevoie de:
  • 9 oua
  • 9 linguri de zahar
  • 9 linguri de faina
  • 3 lingur cacao
  • un praf de sare
  • Pentru crema de lapte:
  • 1,5 l lapte
  • 150 g ciocolata alba
  • 130 g amidon
  • 6 linguri zahar
  • 1 pachet unt - 200 g
  • 100 g zahar pudra
  • pastaie de vanilie - sau esenta de vanilie
  • pentru sirop:
  • 1/2 cana lapte
  • 3 linguri de zahar
  • 1 capucino caramel
  • Pentru glazura neagra:
  • 200 g ciocolata neagra
  • 50 g unt
  • 3-4 linguri de lapte
  • Pentru glazura alba:
  • 50 g ciocolata alba
  • Pentru frunze:
  • 50 g ciocolata neagra
  • 50 g ciocolata alba
  • frunze verzi
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu crema de lapte:

Inainte de a ne apuca de blat topim ciocolata pentru frunze, dupa care spalam bine frunzele, le stergem cu un servetel, iar cu ajutorul unei pensule ungem partea cu nervurile mai pronuntate ( adica pe dosul frunzei ) cu un strat de ciocolata si le dam la frigider pana se intareste ciocolata, dupa care mai aplicam un strat de ciocolata topita ( daca s-a intarit ciocolata o puneti putin pe foc sau la microunde si se inmoaie fara probleme), dam din nou la frigider, cel mai bine ar fi sa facem aceasta treaba cu o seara inainte, pentru a se putea intari foarte bine ciocolata.


Cand ciocolata este intarita desfacem usor frunza, astfel ramanad stratul de ciocolata care a luat forma frunzelor.


Pregatim blatul:


Separam albusurile de galbenusuri, le batem spuma cu un praf de sare pana isi dubleaza volumul, adaugam zaharul in ploaie, apoi galbenusurile unul cate unul, faina si omogenizam compozitia. Turnam compozitia intr-o forma dreptunghiulara de 20/30 cm si coacem la foc mic pana trece testul scobitorii. Dupa ce s-a racit il taiem in 2.


Pregatim crema:


Desfacem amidonul cu un pahar de lapte rece, iar restul de lapte il punem la fiert impreuna cu zaharul, ciocolata rupta bucatele si vanilia, cand a inceput sa fiarba turnam amidonul in fir subtire si amestecam continuu ca sa nu se prinda, trebuie sa iasa ca o budinca, luam de pe foc si o lasam sa se raceasca.


Untul moale ( la temperatura camerei) il mixam cu zaharul pudra.


Dupa ce s-a racit crema de lapte opunem peste unt si mixam pana se omogenizeaza, dam la rece cateva minute.


Pregatim siropul:


Caramelizam zaharul, peste care punem laptele si capucino, lasam sa se raceasca.


Insiropam primul blat, punem crema, urmatorul blat insiropat si iar crema.


Pregatim glazura neagra:


Punem toate ingredientele la foc mic, amestecand continuu, pentru a nu se prinde, pana cand se topeste ciocolata si se omogenizeaza bine. Luam de pe foc si lasam sa se racoreasca usor.


Intindem glazura peste ultimul strat de crema.


Imediat topim si ciocolata alba, dupa care cu o punga facem liniute drepte, pe toata suprafata tortului, dupa care cu un cutit trasam alte liniute in sens opus celor albe, astfel formandu-se acoladele :)


Ornam cu frunzele de ciocolata si frunze de menta proaspata.


Dam la frigider cel putin 2-3 ore.


Se taie cu un cutit dat prin apa fierbinte.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu crema de lapte" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 27 %
499.99 lei
364.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (23)

Rocsi 1

08.05.2012, 21:06

Imi place mult acest model..am incercat si eu o data dar nu mi-a iesit

Dana Cristea - pusikmea 1

18.05.2012, 11:08

Multumesc mult tuturor, rocsi nu te lasa, trebuie sa-ti iasa, o sa caut link sa vezi cum se face

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

15690 puncte

anca_rm

7240 puncte

mihaelar63

5590 puncte

Rocsi

5000 puncte

Andreea Caroline

4400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Dovlecei la borcan pentru iarna
  • 20

    J

  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Paste cu branza la cuptor

de oanapl 5

ieri la 23:06

Inghetata din avocado si fistic

de Lau 9

ieri la 21:41

Inghetata cu pepene galben si  mascarpone

de katty 5

ieri la 21:40

Gem de caise cu portocale si migdale

de oanapl 5

ieri la 21:38

RETETA RECOMANDATA
Tort cu crema de unt si nuca