Tort cu mere, scortisoara, nuca si ciocolata

de Ina in Torturi, 22 Noi 2010 | 9967 vizualizari

 

INGREDIENTE

 
  • 6 mere  potrivit de mari
  • 50 g unt
  • 100 g miez de nuca
  • 100 g ciocolata menaj
  • 50 g scortisoara
  • 6 linguri zahar
   Pentru blat:  
  • 6 oua
  • 6 linguri zahar
  • 4 linguri ulei
  • 6 linguri faina
  • 1 pachet praf de copt
  Pentru sirop:  
  • 4 linguri zahar
  • 300 ml. apa
  • 1 fiola esenta de rom
Pentru ornat:
  • frisca
  • ciocolata lichida
 
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu mere, scortisoara, nuca si ciocolata:

 

Merele se spala si se taie felii  sau cubulete, apoi se aseaza in strat, in tava tapetata cu hartie de copt.  Se presara peste mere 6 linguri cu zahar, scortisoara, miezul de nuca si cubulete de unt.  Se da tava la cuptor pentru cca . 20 minute, pan ace merele se inmoaie si capata culoare maronie.

Blatul :

 6 albusuri se bat spuma , se adauga 6 linguri cu zahar  si se continua mixarea, apoi , pe rand, adaugam galbenusurile, uleiul, faina si praful de copt, mixand continuu.  Taiem cu un cutit ciocolata menaj, in bucati mici, pe care le adaugam in compozitia de blat. Cand merele sunt coapte, turnam compozitia de blat  peste acestea si dam la cuptor pentru inca 25-30 minute. Cand blatul s-a copt turnam siropul pe toata suprafata acestuia, apoi rasturnam tortul pe un platou  si-l ornam cu frisca. Eu am folosit si ciocolata lichida in ameste cu frisca J .

Siropul:

Intr-un  ibric  imprastiem 4 linguri cu zahar pe care le caramelizam la foc mic. Cand tot zaharul s-a topit, adaugam cu grija 300 ml apa ( atentie, se degaja mult abur ) si lasam pe foc pana se omogenizeaza totul. Dam deoparte, racim si adaugam esenta de rom.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu mere, scortisoara, nuca si ciocolata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (63)

corina241 1

24.11.2010, 15:47

Multi ani traiasca ,multi ani traiasca!si ce bun trebuie sa fie tortul

Ina 1

26.11.2010, 17:40

Vai, ce dragutze sunteti voi!
Da' sa stiti ca eu chiar sunt o " minunata "!

Criss 1

28.11.2010, 20:02

Waw, ce frumos si elegant! Si buuun.

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Sos de rosii pentru pizza sau friptura

pe 20.09 la 17:35

Reteta de placinta cu branza de capra, oaie si smantana

pe 17.09 la 19:53

Reteta de tigaie cu arome si emotii de toamna

pe 17.09 la 19:37

Reteta de sapun de casa cu menta si lavanda

pe 16.09 la 22:15

TOP
utilizatori

Constelatialeu

1481 puncte

Rocsi

1376 puncte

MotanLaOale

1214 puncte

oanapl

1044 puncte

Ina

Ina 6

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Cheesecake cu ciocolata si cirese