Tort cu mere, scortisoara, nuca si ciocolata

de Ina in Torturi, 22 Noi 2010 | 6306 vizualizari

 

INGREDIENTE

 
  • 6 mere  potrivit de mari
  • 50 g unt
  • 100 g miez de nuca
  • 100 g ciocolata menaj
  • 50 g scortisoara
  • 6 linguri zahar
   Pentru blat:  
  • 6 oua
  • 6 linguri zahar
  • 4 linguri ulei
  • 6 linguri faina
  • 1 pachet praf de copt
  Pentru sirop:  
  • 4 linguri zahar
  • 300 ml. apa
  • 1 fiola esenta de rom
Pentru ornat:
  • frisca
  • ciocolata lichida
 
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu mere, scortisoara, nuca si ciocolata:


Merele se spala si se taie felii sau cubulete, apoi se aseaza in strat, in tava tapetata cu hartie de copt. Se presara peste mere 6 linguri cu zahar, scortisoara, miezul de nuca si cubulete de unt. Se da tava la cuptor pentru cca . 20 minute, pan ace merele se inmoaie si capata culoare maronie.


Blatul :


6 albusuri se bat spuma , se adauga 6 linguri cu zahar si se continua mixarea, apoi , pe rand, adaugam galbenusurile, uleiul, faina si praful de copt, mixand continuu. Taiem cu un cutit ciocolata menaj, in bucati mici, pe care le adaugam in compozitia de blat. Cand merele sunt coapte, turnam compozitia de blat peste acestea si dam la cuptor pentru inca 25-30 minute. Cand blatul s-a copt turnam siropul pe toata suprafata acestuia, apoi rasturnam tortul pe un platou si-l ornam cu frisca. Eu am folosit si ciocolata lichida in ameste cu frisca J .


Siropul:


Intr-un ibric imprastiem 4 linguri cu zahar pe care le caramelizam la foc mic. Cand tot zaharul s-a topit, adaugam cu grija 300 ml apa ( atentie, se degaja mult abur ) si lasam pe foc pana se omogenizeaza totul. Dam deoparte, racim si adaugam esenta de rom.


 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu mere, scortisoara, nuca si ciocolata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

4.5L DuraCeramic Manual

- 25 %
599.99 lei
449.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (63)

corina241 1

24.11.2010, 15:47

Multi ani traiasca ,multi ani traiasca!si ce bun trebuie sa fie tortul

Ina 1

26.11.2010, 17:40

Vai, ce dragutze sunteti voi!
Da' sa stiti ca eu chiar sunt o " minunata "!

Criss 1

28.11.2010, 20:02

Waw, ce frumos si elegant! Si buuun.

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

6520 puncte

Lau

Lau 9

6410 puncte

Rocsi

6390 puncte

MotanLaOale

5270 puncte

Panacris

4290 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Pui cu sunca si mozzarella
  • 16

    S

  • 17

    D

  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Ciuperci cu bacon si oua, la cuptor

de Rocsi 9

ieri la 21:28

Desert bomboane Raffaello, cu arahide

de RODIMUR 5

ieri la 21:03

Ciulama de ciuperci, de post

de vasimur 3

ieri la 16:09

RETETA RECOMANDATA
Sachertorte