Tort cu crema de mascarpone si capsuni

de Oana in Torturi, 18 Mai 2015 | 3380 vizualizari

 

Un tort fin si rafinat, extrem de aromat si racoritor :) 

 

INGREDIENTE

  • Blat:
    • oua- 4 buc
    • zahar- 8 linguri
    • lapte- 4 linguri
    • ulei- 4 linguri
    • faina- 6 linguri
    • cacao- 2 linguri
    • praf de copt- 1 pliculet
    • un praf de sare
    Crema:
    • mascarpone- 200 gr
    • ciocolata alba- 80 gr
    • crème patisserie- 200 ml
    • piure de capsuni dat prin sita- 4 linguri (obtinut sin 200 gr capsuni proaspete)
    • capsuni proaspete- 200 gr
    • gelatina- 1 pliculet
Portii: 8
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu crema de mascarpone si capsuni:



  • Pregatiti mai intai blatul. Bateti albusurile cu un praf de sare pana devin pufoase




  • Adaugati apoi treptat zaharul si mixati pana obtineti o bezea pufoasa si lucioasa




  • Mixati apoi galbenusurile cu uleiul




  • Adaugati apoi laptele peste galbenusuri




  • Rasturnati galbenusurile peste albusuri si amestecati usor, cu o spatula, de jos in sus




  • Amestecati faina cu praful de copt si cacao si puneti putin cate putin peste amestecul de albusuri, amestecand usor cu spatula




  • Tapetati cu hartie de copt o forma de tort cu pereti detasabili si rasturnati cu grija compozitia




  • Coaceti blatul in cuptorul preincalzit la 180 de grade pentru 45 de minute




  • Faceti testul cu scobitoarea si lasati apoi blatul sa se raceasca putin in forma, dupa care il puteti scoate si lasa la racit pe un grilaj




  • Cat timp se raceste blatul pregatiti crema




  • Piureul de capsuni il pregatiti cu ajutorul Hand Blenderului Breville, pasand aproximativ 200 gr de capsuni proaspete, apoi il treceti prin sita




  • Puneti intr-o craticioara 100 ml de frisca lichida si incalziti-o pe foc, dar fara sa o fierbeti




  • Turnati apoi frisca peste ciocolata alba rupta bucatele si amestecati pana se topeste, apoi lasati la racit




  • Mixati branza mascarpone pana devine pufoasa, apoi adaugati ciocolata topita si racita, putin cate putin




  • Mixati restul de frisca (100 ml) pana devine pufoasa si incorporati-o incet in crema de mascarpone, amestecand cu o spatula




  • Adaugati la final piureul de capsuni




  • Hidratati gelatina cu 100 ml apa rece, lasati-o sa se umfle, apoi topiti-o in baie de aburi si lasati-o putin la racit inainte de a o adauga peste crema




  • Amestecati crema usor si lasati-o la frigider 15 minute




  • Taiati blatul in doua, puneti prima parte inapoi in forma de tort si montati inelul detasabil




  • Taiati in doua capsunile si asezati-le pe blat, apoi adaugati crema, al doilea blat si restul de crema




  • Ornati cu capsuni si lasati tortul la frigider cateva ore inainte de a-l taia





Pofta buna!



 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu crema de mascarpone si capsuni" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (29)

Retete cu Margareta Cismasiu 1

20.05.2015, 23:02

DeliciidelaM 1

05.04.2016, 18:38

superb

ancutsa 1

06.07.2016, 19:27

ai retete foarte frumoase si gustoase, felicitari

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

11000 puncte

nico15

8250 puncte

Camelya

7870 puncte

Constelatialeu

7840 puncte

Valclaudia

6910 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert prajitura Lulu
  • 20

    S

  • 21

    D

  • 22

    L

  • 23

    MA

  • 24

    MI

  • 25

    J

  • 26

    V

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Tort camasa de politist 2