Tort cu crema de mascarpone si capsuni

de Oana in Torturi, 18 Mai 2015 | 5005 vizualizari

 

Un tort fin si rafinat, extrem de aromat si racoritor :) 

 

INGREDIENTE

  • Blat:
    • oua- 4 buc
    • zahar- 8 linguri
    • lapte- 4 linguri
    • ulei- 4 linguri
    • faina- 6 linguri
    • cacao- 2 linguri
    • praf de copt- 1 pliculet
    • un praf de sare
    Crema:
    • mascarpone- 200 gr
    • ciocolata alba- 80 gr
    • crème patisserie- 200 ml
    • piure de capsuni dat prin sita- 4 linguri (obtinut sin 200 gr capsuni proaspete)
    • capsuni proaspete- 200 gr
    • gelatina- 1 pliculet
Portii: 8
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu crema de mascarpone si capsuni:



  • Pregatiti mai intai blatul. Bateti albusurile cu un praf de sare pana devin pufoase




  • Adaugati apoi treptat zaharul si mixati pana obtineti o bezea pufoasa si lucioasa




  • Mixati apoi galbenusurile cu uleiul




  • Adaugati apoi laptele peste galbenusuri




  • Rasturnati galbenusurile peste albusuri si amestecati usor, cu o spatula, de jos in sus




  • Amestecati faina cu praful de copt si cacao si puneti putin cate putin peste amestecul de albusuri, amestecand usor cu spatula




  • Tapetati cu hartie de copt o forma de tort cu pereti detasabili si rasturnati cu grija compozitia




  • Coaceti blatul in cuptorul preincalzit la 180 de grade pentru 45 de minute




  • Faceti testul cu scobitoarea si lasati apoi blatul sa se raceasca putin in forma, dupa care il puteti scoate si lasa la racit pe un grilaj




  • Cat timp se raceste blatul pregatiti crema




  • Piureul de capsuni il pregatiti cu ajutorul Hand blenderului Breville, pasand aproximativ 200 gr de capsuni proaspete, apoi il treceti prin sita




  • Puneti intr-o craticioara 100 ml de frisca lichida si incalziti-o pe foc, dar fara sa o fierbeti




  • Turnati apoi frisca peste ciocolata alba rupta bucatele si amestecati pana se topeste, apoi lasati la racit




  • Mixati branza mascarpone pana devine pufoasa, apoi adaugati ciocolata topita si racita, putin cate putin




  • Mixati restul de frisca (100 ml) pana devine pufoasa si incorporati-o incet in crema de mascarpone, amestecand cu o spatula




  • Adaugati la final piureul de capsuni




  • Hidratati gelatina cu 100 ml apa rece, lasati-o sa se umfle, apoi topiti-o in baie de aburi si lasati-o putin la racit inainte de a o adauga peste crema




  • Amestecati crema usor si lasati-o la frigider 15 minute




  • Taiati blatul in doua, puneti prima parte inapoi in forma de tort si montati inelul detasabil




  • Taiati in doua capsunile si asezati-le pe blat, apoi adaugati crema, al doilea blat si restul de crema




  • Ornati cu capsuni si lasati tortul la frigider cateva ore inainte de a-l taia





Pofta buna!



 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu crema de mascarpone si capsuni" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (30)

DeliciidelaM 1

05.04.2016, 18:38

superb

Ancutsa 1

06.07.2016, 19:27

ai retete foarte frumoase si gustoase, felicitari

Criss 1

12.04.2019, 22:34

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Panacris

6150 puncte

MotanLaOale

4939 puncte

mirela0911

4567 puncte

 Adi

4424 puncte

Rocsi

4027 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Mancare de legume cu pulpe de pui
  • 18

    J

  • 19

    V

  • 20

    S

  • 21

    D

  • 22

    L

  • 23

    MA

  • 24

    MI

RETETA RECOMANDATA
Tort cu crema de banane si mousse de ciocolata