Tort cu crema de nectarine si prune

de _Alina_ in Torturi, 20 Dec 2013 | 1080 vizualizari

 

Se cere tort la asa sarbatoare mare. :) "La multi ani" Bucataras! Sa cresti frumos si bine!

 

INGREDIENTE

Blat:

  • 7 oua (xl)
  • 14 lg cu varf zahar
  • 9 lg cu varf faina de grau
  • 6 lg cu varf cacao
  • 3 lg ulei floarea soarelui
  • 1 si 1/2 lgt rasa praf de copt

Crema de ciocolata

  • 800 g frisca lichida
  • 300 g ciocolata cu lapte
  • 300 g cicocolata amaruie
  • 6 galbenusuri (3 mici + 3 mari)

Crema nectarine

  • 400 g nectarine
  • 40 ml apa
  • 200 g marshmallows400 g frisca lichida
  • 2 lgt zahar
  • 2 lg zahar

Crema prune

  • l500 g prune
  • 3 lg zahar
  • 40 ml apa
  • 400 g marshmallows
  • 400 g frisca lichida
  • 80 g mascarpone

Sirop:

  • 50 ml sirop concentrat de salcam
  • 200 ml apa plata
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu crema de nectarine si prune:

Blat


1. Preincalzim cuptorul la 190 °C.


2. Separam albusurile de galbenusuri.


3. Batem galbenusurile cu 6 lg zahar pana cand capata volum si se deschid la culoare. Adaugam cele 3lg de ulei si mixam in continuare pana la incorporare.


4. Cacaoa o amestecam cu praful de copt, le cernem in galbenusuri si mixam pana la incorporare.


5. Mixam albusurile cu praful de sare pana cand se transforma in spuma. Adaugam 8 lg de zahar si mixam pana la topirea acestuia.


6. In compozitia cu cacao si galbenusuri batute adaugam 2-3 linguri de albusuri si amestecam cu o spatula, apoi rasturnam totul in albusurile spuma si amestecam usor cu o spatula. Cernem faina in compozitie si o incorporam cu ajutorul spatulei sau cu a unei linguri de lemn.


7. Turnam compozitia intr-o tava rotunda (24 cm) tapetata cu hartie de copt si introducem in cuptor pentru 50-60 min. Faceti testul scobitorii, daca iese curata => blat copt. Dupa ce s-a copt, scoatem blatul la racit pe un gratar.


Crema de ciocolata


1.Punem frisca lichida intr-o cratita non-aderenta, infierbantam fara a da in clocot, adaugam ciocolata rupta in bucati mici, lasam 1-2 minute asa, apoi invartim pentru a omogeniza compozitia.


2. Reinfierbantam compozitia pana aproape de punctul de fierbere (avand grija sa amestecam mereu ca sa nu se lipeasca ciocolata), punem galbenusurile batute, amestecam si oprim focul imediat. Continuam sa amestecam pana cand se omogenizeaza totul.


3. O lasam la racit, apoi o introducem in frigider pentru 4 ore.


4. Inainte de a monta tortul scoatem crema de la frigider si o mixam bine, pana capata volum si se deschide la culoare. Va fi mai densa asa ca la montaj va trebui sa utilizati un vas cu apa fierbinte in care sa tineti cutitul sau ustensilele cu care finisati tortul.




Crema de nectarine

1. Punem nectarinele spalate, curatate de samburi si taiate cuburi impreuna cu 3 lg zahar intr-o cratita non-aderenta, careia ii punem capac. Lasam pe foc potrivit pana cand se inmoaie (la mine a durat aproximativ 10 min, dar voi tineti cont de tipul vasului folosit), iar siropul rezultat se ingroasa.


2. Scoatem nectarinele, le pasam cu un mixer vertical, le strecuram si le punem inapoi in cratita. Mai lasam 2 minute, oprim focul si adaugam marshmallowsurile, lasam 1 minut asa dupa care amestecam si insistam pe fiecare marsmallos pana cand se topeste. Dam compozitia la racit (ca sa grabesc procesul pun vasul in apa rece).


3. Mixam frisca lichida cu 1 lg zahar pana cand devine spumoasa, capata volum si consistenta, apoi o mixam 2 minute cu crema de nectarine racita.


Crema de prune


1. Punem prunele spalate si curatate de samburi impreuna cu zaharul intr-o cratita non-aderenta, careia ii punem capac. Lasam pe foc potrivit pana cand se inmoaie (la mine a durat aproximativ 10 min, dar voi tineti cont de tipul vasului folosit), iar siropul rezultat se ingroasa.


2. Scoatem prunele, le pasam cu un mixer vertical, le strecuram si le punem inapoi in cratita. Mai lasam 2 minute, oprim focul si adaugam marshmallowsurile, lasam 1 minut asa dupa care amestecam si insistam pe fiecare marsmallow pana cand se topeste. Dam compozitia la racit (ca sa grabesc procesul pun vasul in apa rece).


3. Mixam frisca lichida cu 2 lgt zahar pana cand devine spumoasa, capata volum si consistenta, apoi o mixam 2 minute cu crema de prune bine racita si cu mascarponele.


Atentie! Crema de nectarine si cea de prune se fac cu cateva minute inainte de a monta tortul.


Asamblare:

Feliem blatul racit, punem o felie din blat intr-un inel pentru torturi, o insiropam, punem jumatate din crema de prune, apoi a doua felie, insiropam, punem crema de nectarine, a treia felie, insiropam, punem restul de crema de prune apoi ultima felie de blat. O insiropam si introducem in frigider pentru minim 2-3 ore.Scoatem tortul de la frigider, scoatem inelul si apoi il imbracam in crema de ciocolata, apoi il bagam din nou in frigider pentru cateva ore.


S-aveti pofta!


NOTA!


Puteti inlocui fructele cu fructe din compot (caz in care le scurgeti de zeama, le faceti piure si le puneti la infierbantat intr-o oala non-aderenta si apoi continuati cu pasul 2 de la crema) sau cu fructe congelate (caz in care urmati toti pasii). :)

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu crema de nectarine si prune" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 20 %
149.99 lei
119.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (31)

xana 1

20.12.2013, 22:03

T I M E A 1

21.12.2013, 01:43

mamaieelena 1

21.12.2013, 18:35

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Lau

Lau 9

13340 puncte

oanapl

9380 puncte

Rocsi

5980 puncte

vasimur

4160 puncte

mirela0911

4100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Tort cu fructe si frisca