Tort cu crema de ness

de Lau in Torturi, 2 Sep 2011 | 3826 vizualizari

 

Reteta pentru blat o am de Gabi. Pentru fratele meu care astazi implineste o frumuoasa varsta,la multi ani si multa sanatate

 

INGREDIENTE

  • 3 oua
  • 60 ml apa calduta
  • 100 g zahar
  • 1 lingurita praf de copt
  • 2 linguri cacao
  • 7 linguri faina
  • un varf de cutit de sare
  • 2 linguri alune macinate
  • CREMA
  • 500 ml lapte
  • 3 linguri de ness
  • 250 ml zahar
  • 2 linguri amidon alimentar
  • 100 ml frisca
  • GLAZURA
  • 100 g ciocolata neagra
  • 50 ml frisca
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu crema de ness:

Blat-Galbenusurile le mixam impreuna cu apa timp de 2 minute. Adaugam zaharul si mai mixam 5 minute. Vom obtine un amestec de consistenta unei spume aerate si tare pufoasa. Adaugam faina amestecata cu cacao, praful de copt, sare, alune si amestecam usor

Eu am adaugat si albusurile batute spuma cu un praf de sare. Am incorporat usor la final (la Gabi la reteta nu scria)

Turnam compozitia in tava unsa si tapetata cu faina pe fundul tavii. Dam tava la cuptor 20-25 minute (pana trece testul cu scobitoarea)

Crema-laptele il incalzim. Amestecam zaharul cu amidonul si lingurile de ness. Amestecam bine, adaugam apoi  laptele incalzit si omogenizam bine. Punem pe foc si amestecam pana se ingroasa crema. Cand s-a racit adaugam frisca si amestecam

Asamblare-taiem blatul in 2, asezam prima foaie -insiropam-adaugam crema-foaia a 2-a

Glazura-rupem ciocolata bucati si adaugam frisca. Punem pe foc si amestecam continuu pana se topeste ciocolata. Turnam peste ultima foaie si decoram dupa plac

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu crema de ness" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (21)

Miha 1

05.09.2011, 16:08

La multi ani fratelui tau!

DIANA B 1

05.09.2011, 16:28

La multi ani beneficiarului sa nu ne zici cati ani are ... parca-i diva de aia fitoasa

Lau 1

05.09.2011, 17:01

multumesc miha,
diana are 22

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

4715 puncte

mihaelar63

3140 puncte

Constelatialeu

2900 puncte

katty

2765 puncte

RODIMUR

2382 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Gogosari in sos de rosii
  • 19

    D

  • 20

    L

  • 21

    MA

  • 22

    MI

  • 23

    J

  • 24

    V

  • 25

    S

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Tort de ciocolata cu bomboane Raffaello