Tort cu crema de nuca de cocos

de ela in Torturi, 2 Ian 2014 | 27446 vizualizari

 

azi se implinesc 3ani de bucataras.ro...un site in care te simti ca acasa,unde te intorci mereu fie ca iti este bine sau rau,cand vrei sa impartasesti cu cineva o bucurie sau cand simti nevoia sa plangi pe umarul cuiva si ai vrei sa auzi o vorba buna....un site cu oameni minunati,cu suflete frumoase....am gasit reteta in revista BUCATARIA PENTRU TOTI si mi-a placut foarte mult...am adaugat crema de vanilie si lichior de oua si a iesit ceva tare bun...

 

INGREDIENTE

  • BLAT:
  • 6 oua
  • 200 gr faina
  • 150gr zahar
  • 150 gr miez de nuca macinat foarte fin
  • 100 gr ciocolata neagra de menaj
  • 50 gr unt moale
  • 1 plic zahar vanilat
  • 1 praf de sare
  • 1 praf de copt (nu era in reteta, dar eu l-am adaugat, ca sa creasca blatul )
  • CREMA:
  • 200 gr ciocolata alba
  • 300 gr cocos(in reteta erau 200gr dar eu am pus mai mult)
  • 200 gr unt
  • 100 ml frisca
  • 200 ml crema vanilie (nu era in reteta, deci nu este obligatoriu, eu am gasit crema la LIDL)
  • 1 galbenus de ou
  • 2 linguri lapte
  • 1 plic zahar vanilat
  • DECOR:
  • 400 ml frisca lichida
  • 1 plic intaritor de frisca
  • 100 gr ciocolata neagra
  • 2 linguri lapte
  • 50 gr unt
  • 30 ml lichior de ciocolata
  • 1 lingura ulei,
  • fulgi de migdale
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu crema de nuca de cocos:

Frecam untul moale (lasat la temperatura camerei cu cateva ore inainte) cu zaharul (eu l-am macinat pudra) si zaharul vanilat, punem vasul la bain-marie, apoi adaugam ouale, ciocolata topita separat, apoi adaugam lichiorul de oua, miezul de nuca si sarea si lasam pe aburi vreo 15 minute, amestecand din cand in cand.


Luam de pe aburi si adaugam treptat faina cernuta cu praful de copt si omogenizam bine compozitia. Tapetam o forma de tort de 20 cm cu hartie de copt sau ungem cu unt si tapetam cu faina in care turnam compozitia si dam la cuptorul preincalzit 30-40 minute, la foc potrivit. Facem testul cu scobitoarea. Scoatem si lasam la racit, apoi il taiem in 3 foi. In reteta nu spunea ca trebuie insiropate foile dar eu am insiropat-o doar pe cea de sus cu apa si esenta de rom).


Pregatim crema: Lasam sa se topeasca ciocolata alba cu untul si frisca lichida, adaugam galbenusul de ou, laptele si zaharul vanilat,nuca de cocos si la sfasit adaugam crema de vanilie, lasam sa se ingroase putin. Omogenizam bine si lasam cateva minute sa se racoreasca.


Asamblam tortul, foi, crema, terminam cu foaie. Batem frisca cu intaritorul de frisca si imbracam tortul. Lasam putin la racit. Topim ciocolata cu frisca si untul, adaugam laptele si lichiorul, la final uleiul si omogenizam bine. Intindem cu un cutit peste frisca.


 

TIPS-URI

1

se pate face fara crema de vanilie si lichiorul de oua

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu crema de nuca de cocos" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 15 %
389.99 lei
329.99 lei

Mixer compact cu bol

- 27 %
499.99 lei
364.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (39)

susu 1

08.01.2014, 12:22

Minunat, daca nu punem lichior de oua si crema de vanilie oare se incheaga crema? asa era reteta initiala?

ela 1

08.01.2014, 12:38

Susu,reteta initiala era fara lichior si crema,este in regula fara ele

monik80 1

20.03.2015, 15:40

O minunatie

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

15690 puncte

anca_rm

7240 puncte

mihaelar63

5590 puncte

Rocsi

5000 puncte

Andreea Caroline

4400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Dovlecei la borcan pentru iarna
  • 20

    J

  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Tort Kinder Pingui