Tort cu crema de portocale

de tarasmariana in Torturi, 8 Mai 2014 | 2306 vizualizari

 

Cum astazi este ziua mea de nastere, am incercat acest tort din "Caietul cu Retete'' al Violetei Postolache,multumesc ptr reteta este tare bun :* Multumesc tuturor ptr urarile frumoase si ca v-ati gandit si la mine, pe aceasta cale va servesc virtual cu cate o felie :D

 

INGREDIENTE

  • Ptr blat:
  • 6 oua
  • 6 linguri zahar
  • 6 linguri faina
  • Ptr insiropat:
  • 200 ml suc natural din portocale
  • 3 linguri zahar
  • Ptr crema de vanilie:
  • 1 plic budinca de vanilie
  • 250 ml lapte
  • 3 linguri zahar
  • 1 esenta vanilie
  • 200 ml frisca lichida
  • 1 plic gelatina
  • Ptr crema de portocale:
  • 1 plic budinca frisca
  • 250 ml suc natural de portocale
  • 3 linguri zahar
  • 1 esenta portocale
  • 200 ml frisca lichida
  • 1 plic gelatina
  • Ptr glazura:
  • 100 gr ciocolata alba
  • 50 ml frisca lichida
  • Ptr jeleu:
  • 300 ml suc natural de portocale
  • 4 linguri zahar
  • 2 plicuri gelatina
  • Ptr decor:
  • portocale
  • cocos
  • bombonele
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu crema de portocale:

Batem ouale cu zaharul si cand compozitia incepe sa se ingroase adaugam faina amestecand pana la omogenizare. Impartim in doua blatul si coacem separat in 2 tavi rotunde detasabile sau pe rand. Cand s-au rumenit putin le scoatem si le lasam la racit. Asezam un blat pe platou punem in jurul lui inelul tavii si il insiropam.


Siropul il preparam din sucul de portocala si zaharul pe care il dam intr-un clocot si le lasam apoi sa se raceasca.


Batem bine frisca lichida cu mixerul pana se intareste si o lasam la rece. Punem apoi pe foc, intr-un vas laptele cu praful de budinca, zaharul si esenta de portocale. Le punem pe aragaz la foc mic, amestecand continuu pana incep sa se ingroase. Dam deoparte apoi acoperim cu folie alimentara sa nu prinda pojghita si lasam sa se raceasca.


Ptr crema de portocale cantitatea de zahar este variabila in functie de cat de dulci sau acre sunt portocalele. Acelasi lucru e valabil si ptr sirop si jeleu.


Dupa ce s-a racit amestecam fiecare compozitie in parte cu frisca. Preparam gelatina conform indicatiilor de pe ambalaj si o incorporam in compozitie. Se amesteca bine gelatina in compozitie.


Asamblam apoi crema astfel: cu o lingura incepem sa punem peste blat din crema, punem chiar in centru o lingura de crema de vanilie apoi deasupra una de portocale, iarasi una de vanilie, portocale si tot asa pana se termina cremele. In final vom obtine mai multe cercuri concentrice. Asezam al doilea blat deasupra si il insiropam.


Dam la rece si preparam intre timp glazura: rupem bucatele mici de ciocolata alba, o punem intr-o craticioara si adaugam frisca lichida. O punem pe foc la bain-marie (deasupra unui vas cu apa care fierbe) si amestecam pana se topeste ciocolata. Turnam glazura peste tort si il dam din nou la frigider.


Preparam intre timp jeleul astfel: dizolvam zaharul in sucul de portocale, preparam gelatina si o incorporam. Turnam jeleul astfel obtinut peste stratul de ciocolata si dam la frigider ptr cateva ore sau peste noapte. Pulverizam pe marginea tortului suc de portocale si apoi decoram cu cocos, facem in mijloc o floricica din portocale si presaram bombonele, se pot pune si frunzulite de portocale.


Pofta buna!


 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu crema de portocale" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 20 %
499.99 lei
399.99 lei

Sandwich Maker

- 20 %
149.99 lei
119.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (22)

MOKUSKA 1

09.05.2014, 09:58

minunat tort!

tarasmariana 1

10.05.2014, 12:55

lucy2002 1

18.06.2014, 21:09

Favorit!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

6130 puncte

AnaDavid

5540 puncte

Constelatialeu

5390 puncte

oanapl

5240 puncte

mihaelar63

5040 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Desert tarta cu mere si iaurt
  • 16

    L

  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

  • 21

    S

  • 22

    D

RETETA RECOMANDATA
Tort Ramona (cu piersici şi portocale)