Tort cu crema de portocale si vanilie

de Rocsi in Torturi, 31 Dec 2012 | 4827 vizualizari

 

Acum la cumpana dintre ani eu vreau sa va urez La multi ani, iar Noul An sa va aduca sanatate, bucurii, multe impliniri, noroc in viata si sa fiti iubiti ...Va multumesc pentru ca imi sunteti alaturi intotdeauna...

 

INGREDIENTE

Pentru blat:
  • 6 oua
  • 3/4 cana de zahar
  • 6 linguri faina
  • 1 plic praf de copt
Pentru crema de vanilie:
  • 300 ml lapte
  • 3 linguri si 1/2 faina
  • 3 linguri zahar
  • 8 gr gelatina
  • 130 ml frisca lichida
  • 2 lingurite zahar pudra cu pastai de vanilie
Pentru crema de portocale:
  • 300 ml suc de portocale stors in casa
  • 3 linguri faina
  • 3 linguri zahar
  • 8 gr gelatina
  • 130 ml frisca lichida
  • 1 lingura coaja rasa de portocala
Pentru ornat:
  • 250 ml frisca lichida
  • 1 lingura cacao
  • 1 portocala
  • ciocolata amaruie
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu crema de portocale si vanilie:

Blatul:
Ouale (de la temperatura camerei) le mixam spuma impreuna cu zaharul pana isi dubleaza volumul.
Incorporam faina treptat, iar la urma punem praful de copt.
Ungem o tava cu margarina si punem hartie de copt.
Turnam compozitia in tava si o bagam in cuptorul incins.
Lasam blatul pana este copt (facem testul cu scobitoarea).
Cand este gata il scoatem, il lasam sa se raceasca si il taiem pe jumatate sa obtinem doua foi.
Crema de vanilie:
Intr-un bol punem faina, zaharul si cateva linguri de lapte.
Amestecam bine pana nu mai avem nici un cocolos.
Restul de lapte il punem la fiert, iar cand da in clocot turnam usor amestecul de faina si fierbem la foc mic pana obtinem o budinca.
Cand e gata, acoperim cu o folie si lasam pana se raceaste complet.
Mixam frisca si o incorporam in crema rece.
Gelatina o punem la inmuiat cu circa 80 gr de apa pentru 10 minute, apoi o dizolvam pe baie de aburi.
O punem in crema, mixam la o viteza mica, iar la final incorporam zaharul pudra cu pastai de vanilie.
Crema de portocale:
Faina o amestecam cu zaharul si cate linguri de suc de portocale.
Restul de suc il punem la fiert, cand da in clocot punem amestecul de faina si amestecam pe foc pana obtinem o crema ca o budinca.
Acoperim crema si o lasam sa se racesca.
Mixam frisca si o incorporam in crema rece.
Gelatina o punem la inmuiat cu circa 80 gr de apa pentru 10 minute, apoi o dizolvam pe baie de aburi.
O punem in crema de portocale, mixam usor, iar la final adaugam coaja rasa de portocala.
Asamblare:
Intr-o tava detasabila punem niste hartie de copt.
Asezam prima foaie de blat si o insiropam cu putin suc de portocale (stors de voi normal).
Punem jumatate din crema de vanilie si o nivelam.
Peste venim cu crema de portocale, o intindem cu o paleta, apoi restul de crema de vanilie.
Deasupra punem cealalta foaie de blat insiropata.


Il lasam la rece cateva ore, apoi il scoatem pe un platou.
Frisca o mixam spuma si imbracam tortul cu ea.Oprim doar 3-4 linguri sa o amestecam cu cacaoa si cu ea vom orna marginea de sus a tortului.
Ciocolata o taiem bucatele cu un cutit si "aruncam" pe margini.
Deasupra punem cateva felii de portoale si patratele de ciocolata.
Il dam la rece, apoi servim.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu crema de portocale si vanilie" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (42)

Rocsi 1

03.01.2013, 21:36

Multumesc Eduard

DanMonica 1

05.01.2013, 10:40

arata grozav

Rocsi 1

05.01.2013, 11:40

Multumesc Monica

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

9340 puncte

Rocsi

6940 puncte

mirela0911

5940 puncte

Lau

Lau 9

5410 puncte

RODIMUR

4800 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
RETETA RECOMANDATA
Fantezie cu portocale