Tort de portocale si fistic

de sasha in Torturi, 10 Mai 2013 | 1010 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 6 oua
  • 300 g faina
  • 10 linguri apa
  • 2 esente de portocala
  • 250 g zahar
  • 1 praf de copt
  • Crema:
  • 4 portocale mari
  • 200 g fistic fara coaja
  • 200 g zahar( 100 g pentru galbenusuri)
  • 500 ml lapte
  • 4 galbenusuri
  • 50 g faina
  • 2 plicuri gelatina
  • Sirop:
  • 250 g zahar
  • 200 ml apa
  • coaja de la o portocala
  • Decor:
  • portocala
  • 2l frisca lichida Hulala
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort de portocale si fistic:

Blatul: Separam galbenusul de albus, frecam galbenusul cu zaharul cate putin si cate o lingurita de apa. Amestecam faina cu praf de copt. Se mixeaza albusurile pana devine spuma, adaugam amestecul de galbenusuri si faina treptat, apoi esenta. Se tapeteaza o tava cu hartie de copt si unsa cu unt, se adauga aluatul si se da la cuptor 40 de minute la 160 de grade.


Crema: Curatam portocalele si le taiem subtiri. Punem pe foc apa si zaharul, amestecam pana se dizolva zaharul, adaugam portocalele si lasam sa se ingrose. Intre timp frecam galbenusurile cu cele 100 g zhar pana devine o crema alba, apoi treptat adaugam faina si laptele fiert, o lasam in baine marie pana se ingroasa amestecand continuu. Gelatina o facem dupa instructiunile de pe plic, apoi turnati peste crema de galbenusuri, amestecam si-l dam la rece pentru 2h, la fel si siropul cu portocale. Tocam marunt fisticul. Cand crema s-a racit, adaugam peste ea siropul de portocale si fisticul.


Facem siropul din apa, zahar si coaja de portocala.


Cand blatul s-a racit il taiem in doua ca sa formam 2 blaturi, le insiropam bine, intre ele le umplem cu crema de portocale si o decoram cu frisca pe care o batem si portocala. Dam la frigider pt inca 2h.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort de portocale si fistic" nu uita sa-i faci un review.

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style Black

- 20 %
299.99 lei
239.99 lei

COMENTARII (24)

adry88 1

10.05.2013, 22:35

super fain

loredanaaa 1

11.05.2013, 00:34

ce bine arata

diana_k 1

11.05.2013, 20:32

COMENTEAZA

Portia de lumina

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

Fruct dorit, fruct promis

Fruct dorit, fruct promis

„Tot ce e bun în viaţă ori e imoral, ori ilegal, ori îngraşă”, cam aşa zice o zicală din secolul nostru. În general, lucrurile dorite , poftite, nu cresc pe oriunde şi nu se găsesc din abundenţă la tot pasul...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

14800 puncte

Camelya

10120 puncte

Lau

Lau 9

8870 puncte

mirela0911

8470 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert musuroi de cartita
  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI

  • 27

    J

  • 28

    V

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pui cu sos de arahide - reteta africana

ieri la 22:05

Tort cu crema de ness si iaurt

de GeorgiG 5

ieri la 21:40

CIORBA DE IED CU LEUSTEAN

ieri la 21:34