Tort cu capsuni si ciocolata

de T I M E A in Torturi, 21 Mai 2012 | 3245 vizualizari

 

Un tort facut in graba pentru niste pofticiosi de ceva dulce intr-o duminica dupa-masa :)

 

INGREDIENTE

  • Pentru blat:
  • 3 oua
  • 150 gr zahar
  • 150 gr faina
  • 80 ml ulei
  • 2 linguri lapte
  • 1 plic zahar vanilat
  • 1 lingurita praf de copt
  • 400 gr capsuni
  • Pentru crema
  • 200 gr frisca lichida neindulcita
  • 140 gr zahar
  • 200 gr ciocolata neagra
  • 80 gr unt
  • Altele: 300 gr capsuni
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu capsuni si ciocolata:

Facem un blat din ingredintele de mai sus. Turnam compozitia intr-o forma de tort tapetata pe fund cu hartie de copt (tava rotunda de 24 cm). Asezam fructele spalate si taiate deasupra blatului si dam la cuptorul incins la 175 grade timp de 30 min.


Scoatem din cuptor si lasam la racit.


Crema: punem pe foc frisca lichida amestecata cu zaharul si luam de pe foc dupa ce fierbe 2-3 minute.


Adaugam ciocolata taiata bucati, apoi dupa ce s-a topit ciocolata adaugam si untul bucatele. Amestecam bine pana se topeste si untul si dam la frigider timp de aprox o ora. Amestecam din cand in cand.


Taiem blatul in doua. Partea de sus o asezam jos si o ungem cu crema de ciocolata.


La cealalta parte decupam mijlocul cu un bol. Luam mijlocul si il asezam peste primul strat de ciocolata si ungem de asemenea cu crema. De jur imprejur punem felii de capsuni. Asezam apoi si cercul ramas peste capsuni si ungem tot tortul cu un strat de ciocolata.


Deasupra ornam cu capsuni si dam la frigider minim 2-3 ore.


Nu e un tort aspectuos pt ca nu am asteptat nici sa se intareasca destul crema de ciocolata inainte de a o folosi si nici dupa ce a fost gata nu a stat la frigider pt ca trebuia taiat rapid :). Dar va asigur ca a fot un tort delicios.



 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu capsuni si ciocolata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 15 %
389.99 lei
329.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (50)

T I M E A 1

06.06.2012, 12:00

mimmi

Chefnou 1

18.08.2012, 00:30

As vrea mai mult detaliu despre:

Crema: punem pe foc frisca lichida amestecata cu zaharul si luam de pe foc dupa ce fierbe 2-3 minute.
Adaugam ciocolata taiata bucati, apoi dupa ce s-a topit ciocolata adaugam si untul bucatele. Amestecam bine pana se topeste si untul si dam la frigider timp de aprox o ora. Amestecam din cand in cand.

In loc de ciocolata pot pune 2 linguri de cacao?
Cind fierbi frisca lichida - se ingroasa? sau cum sti ca este gata?

~ Multumesc

T I M E A 1

18.08.2012, 11:56

Nu, frisca nu se ingroasa cand fierbe, dupa ce adaugi ciocolata si o pui la rece se ingroasa. Daca pui cacao nu e acelasi lucru.
Frisca e gata cand fierbe si se topeste zaharul de tot.

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

15690 puncte

anca_rm

7240 puncte

mihaelar63

5590 puncte

Rocsi

5000 puncte

Andreea Caroline

4400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cum se face mamaliga
  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI

  • 27

    J

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Tort Padurea Neagra