Tort de biscuiti cu crema de capsuni si ciocolata

de Lavinia in Torturi, 10 Apr 2013 | 12339 vizualizari

 

Un tort delicios si foarte usor de facut!Eu m-am grabit sa il tai dupa 2 ore ca nu mai aveam rabdare insa a doua zi este mult mai bun si se aseaza mai bine!

 

INGREDIENTE

  • 500 g biscuiti
  • 300-350 ml lapte
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 1 lingura esenta de rom
  • Crema de ciocolata:
  • 4 galbenusuri
  • 170 g zahar
  • 3 pliculete zahar vanilat
  • 75 g cacao
  • 100 ml lapte
  • 200 g unt
  • Crema de capsuni:
  • 30 g praf budinca de capsuni
  • 300 ml lapte
  • 2 linguri zahar
  • 100 ml frisca lichida
  • Glazura:
  • 200 g ciocolata
  • 60 ml frisca lichida
  • 20 ml lichior de ciocolata
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort de biscuiti cu crema de capsuni si ciocolata:

Pentru crema de capsuni puneti 250 ml lapte la fiert.


Separat intr-un bol amestecati praful de budinca, zaharul si restul de 50 ml lapte. Adaugati laptele fierbinte in fir subtire, apoi puneti din nou amestecul pe foc pana se ingroasa. Lasati la racit budinca acoperita cu o folie. Mixati budinca racita cu frisca lichida pana devine spumoasa si cremoasa.


Pentru crema de ciocolata mixati galbenusurile cu zaharul si zaharul vanilat pana isi dubleaza volumul. Adaugati 2 linguri de lapte,1 lingura cacao si tot asa pana terminati. Puneti amestecul pe baie de aburi amestecand din cand in cand pana se topeste complet zaharul si prinde consistenta. Mixati untul spuma apoi adaugati cate 1 lingura din crema de ciocolata si omogenizati bine.


Incalziti foarte putin laptele si il amestecati cu zaharul vanilat si esenta de rom.


Intr-o tava patrata/dreptunghiulara asezati un strat de biscuiti inmuitati pentru 2 secunde in lapte, un strat de crema de ciocolata, iar biscuiti, 1/2 din crema de capsuni, biscuiti, crema de ciocolata, biscuiti, crema de capsuni, biscuiti.


Eu am pastrat o lingura de crema de ciocolata si am imbracat marginile tortului cu ea.


Pentru glazura topiti ciocolata cu frisca si lichiorul si glasati tortul in ciocolata.


Ornati dupa preferinte!




 

TIPS-URI

1

Daca doriti un tort mai inalt folositi o tava cu dimensiuni mai mici.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort de biscuiti cu crema de capsuni si ciocolata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 15 %
389.99 lei
329.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (32)

Lavinia 1

10.04.2013, 22:11

multumesc rocsi

babi5 1

15.10.2013, 17:59

Lavinia 1

15.10.2013, 19:17

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

9340 puncte

Rocsi

6940 puncte

mirela0911

5940 puncte

Lau

Lau 9

5410 puncte

RODIMUR

4800 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
RETETA RECOMANDATA
Chocolate Biscuit Cake