Tort cu mousse de ciocolata alba cu menta

de aziz in Torturi, 9 Apr 2011 | 3840 vizualizari

 

e tare buna,ma laud singura ce sa fac pina faceti si voi.....e un blat alb de amandina, mousse de ciocolata alba cu aroma de menta si restul vedeti....:)))))si ca sa nu ma intrebe ai mei dar ..ciocolata ,,unde este am imbracat totul in mousse de ciocolata amara

 

INGREDIENTE

blat:

  • 6 oua
  • 200 gr zahar
  • 30 ml apa
  • 30 ml ulei
  • o lingura amidon alimentar
  • 7 linguri cu faina
  • 1 plic praf de copt

mousse :

  • 250 ml smantina pt frisca lichida
  • 250 gr frisca batuta
  • 200 gr ciocolata alba
  • 10 gr gelatina
  • 5-6 picaturi esenta naturala de menta
  • citeva bobite de afine din dulceata

pt mousse de ciocolata amara:

  • 100gr ciocolata amara
  • 100 frisca lichida
  • 100gr frisca batuta 5 gr gelatina

pt insiropat:

  • un pahar lapte
  • 100gr poate si mai putin zahar
  • esenta vanilie

pt decor:

  • eu am folosit pufi imbracati in ciocolata alba si neagra
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu mousse de ciocolata alba cu menta:

batem albusurile spuma si apoi adaugam zaharul in ploaie continuind sa mixam pina obtinem o bezea.


galbenusurile le amestecam cu sarea apa si uleiul,turnam in fir peste bezea si amestecam usor de jos in sus cu o paleta sau lingura pina se incorporeaza bine de tot.


faina, amidonul si praful de copt se amesteca impreuna si se dau prin sita apoi se incorporeaza lingura cu lingura in compozitia pt blat usor amestecind la fel de jos in sus.


punem intr-o tava mijlocie ca marime, nu cea de cuptor ,unsa cu margarina sau unt sau ulei.


se da la cuptor 175 grade pina se coace ,


facem testul cu scobitoarea ,in medie cam 25-30 minute.


dupa ce scoatem din cuptor lasam blatul la racit cam o ora, poate si de la o zi la alta ,apoi il taiem in 3 ,pe care le insiropam cu lapte amestecat cu zahar si esenta de vanilie.


mousse de ciocolata alba:


250 gr de frisca se pune intr-o cratita pe aragaz impreuna cu ciocolata si amestecam continuu pina se topeste dar nu se fierbe.


smantana ramasa se bate sau mixeaza pina devine frisca.


siropul se lasa la racit si ii adaugam esenta de menta si se amesteca cu frisca .


trecem la asamblarea tortului:


un blat,il insiropam cu putin lapte cald apoi mousse de ciocolata alba ,blat nr 2 il insiropam si pe el apoi


mousse de cioco alba si bobite de afine din dulceata,apoi blatul 3.


deasupra facem un mousse de ciocolata amara:


100 ml frisca la incalzit cu ciocolata amara, cealalta 100 de ml se face frisca si se amesteca cu siropul obtinut si cu gelatina hidratata intr-o lingura de apa si apoi topita la baie de aburi.


turnam mousse-ul deasupra si dam la frigider cel putin 5 ore.


se orneaza dupa plac.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu mousse de ciocolata alba cu menta" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 12 %
249.99 lei
219.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (51)

aziz 1

13.04.2011, 09:24

horia merci de vizita si apreciere

adry88 1

01.06.2011, 10:53

frumos si bun

aziz 1

02.06.2011, 17:09

eduard

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Desert briose cu ciocolata si ness
  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V

  • 23

    S

  • 24

    D

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Tort cu ciocolata si visine