Tort cu Crema de Sampanie

de Alina26 in Torturi, 24 Iun 2013 | 2088 vizualizari

 

Acest tort l-am facut sotului meu ca a fost ziua lui!!!
I-a placut foarte mult si a spus sa "mai incerc" :)) :)))

 

INGREDIENTE

Blat:

  • 6 oua
  • 6 lg faina
  • 8 lg zahar
  • 2 lg cacao
  • 2 lg de apa rece
  • 1 lg ulei
  • 1 plic praf copt

Crema de sampanie:

  • 400 ml sampanie dulce
  • 2 lg zahar pudra
  • 2 galbenusuri
  • 100g ciocolata alba
  • 200g smantana
  • 20g gelatina

Sirop:

  • 200ml apa
  • 50g zahar
  • 1 esenta de vanilie

Ornat:

  • 200g smantana
  • 2 lg nutela
  • zmeura
  • 100g chipsuri de ciocolata
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu Crema de Sampanie:

Pregatim Blatul:


1.Se separa albusurile de galbenusuri.


2.Se bat albusurile cu un praf de sare.


3.Se adauga o lingura de zahar si se bate spuma pana ce se topeste zaharul si apoi se adauga urmatoarea lingura de zahar.


4.Peste spuma obtinuta se adauga cate un galbenus si se bate bine dupa fiecare,


5.Se adauga uleiul si apa rece.


6.Se adauga faina,praful de copt cernute.Se ncorporeaza cu miscari usoare de jos in sus.Se adauga si cacaoa,cernuta si continuam sa mestecam.


7.Se unge o tava (24 cm diametru)cu uiei si se tapeteaza cu faina.Punem compozitia obtinuta si dam la cuptor preincalzit la 180° pentru 25-30 de minute.


8.Se face rapid testul scobitorii:daca iese curat atunci blatul este copt.Se lasa sa se raceasca in cuptorul inchis.


Crema de Sampanie:


1.Gelatina se inmoaie in 100ml apa rece timp de 10 minute.


2.Intr-o cratita se mixeaza galbenusurle cu zaharul pudra pana se obtine un amestec albicios.


3.Se adauga sampania in fir subtire amestend bine.


4.Se pune cratita pe foc mic si se fierbe aproximativ 10-15 minute.


5.Se ia de pe foc si se adauga ciocolata rupta bucati si se amesteca pana se topeste.


6.Se adauga gelatina (eu am apus gelatina foi si am storso).Se amesteca bine pana se topeste gelatina complet.


7.Se lasa la racit si apoi se adauga la frigider.


8.Dupa o ora se bate smantana pentru frisca si se adauga crema rece.


Sirop:


1.Se pun pe foc intr-o craticioara apa si zaharul si se lasa sa fiarba pana se topeste zaharul.


2.Se lasa siropul sa se raceasca putin si se adauga esenta de vanilie.


Frisca: am batut smantana cu mixerul,cand a fost gata l-am impartit in doua si am adaugat nutella si am continuat sa bat.


Asamblare:


1.Am taiat blatul in doua.


2.Am insiropat bine blatul de jos,apoi am pus crema de sampanie.


3.Am pus cealalta jumatate de blat,l-am insiropat si l-am lasat la rece 2 ore.


3.L-am ornat:am intins un strat subtire pe marginea blatului si am lipit cipsurile de ciocolata.Apoi cu ajutorul unui pos am ornat cu frisca.In mijloc am pus zmeura.

 

TIPS-URI

1

Cand faceti crema este foarte important ca amestecul sa fie doar cald si nu sa fiarba.Daca amestecul fierbe gelatina isi pierde din proprietati.

2

Se poate folosi si gelatina praf.

3

Se poate folosi orice fel de fructe,sta la imaginatia fiecaruia.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu Crema de Sampanie" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Breville Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

Caserola vidare 2.366 L

- 30 %
199.99 lei
139.99 lei

Panini Maker

- 40 %
249.99 lei
149.99 lei

Storcator citrice

- 35 %
199.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (25)

Alina26 1

25.06.2013, 10:16

va multumesc mult pentru aprecieri!!!!!!!
Simona,Rocsi a fost foarte bun...sincer nu ma asteptam sa imi iasa...crema era asa moale...pufff...nu credeam sa se prinda!!!Va multumesc!!!

iri_iri 1

25.06.2013, 16:22

frumos tort

Alina26 1

25.06.2013, 17:38

multumesc!!!!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

xana

10780 puncte

Constelatialeu

8670 puncte

mirela0911

8300 puncte

MotanLaOale

6070 puncte

RuxyRux

5270 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Fasole batuta
  • 19

    D

  • 20

    L

  • 21

    MA

  • 22

    MI

  • 23

    J

  • 24

    V

  • 25

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Placinta cu ton, ardei și masline

de oanapl 6

ieri la 23:43

Negresa de post cu nuci

ieri la 17:52

Cartofi la grill, cu spanac și usturoi

de RODIMUR 5

ieri la 17:43

Placinta impletita cu branza, pere și mere

de oanapl 6

ieri la 16:16

Salată de cartofi, cu ton și măsline

de RODIMUR 5

ieri la 15:47

RETETA RECOMANDATA
Tort cu crema de sampanie