Tort cu crema de sampanie

de mikidaniro in Torturi, 22 Feb 2012 | 5405 vizualizari

 

Un tort dulce-acrisor,mie una imi place la nebunie combinatia asta.Nu este foarte ''bibilit'' deoarece este facut pentru o zi de duminica,fara nici un eveniment special,doar din dorinta de a face ceva bun,bun,bun :)
Compozitia este pt o forma mica (18 cm) de tort.Daca doriti sa faceti intr-o forma normala(26,28 cm),va trebui sa dublati cantitatea.

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  •  3 oua
  •  3 linguri de zahar
  • 3 linguri de ulei
  • 3 linguri de faina
  •  1 lingurita praf de copt
  •  1 lingutita esenta de vanilie
  •  un praf de sare
  •  Sirop:
  •  100g zahar(3 linguri cu varf)
  •  200ml apa
  •  1 lingura esenta de rom
  •  2-3 buc.coaja de portocala
  • gem de piersici
  •  Crema:
  •  3 oua
  •  400ml sampanie
  •  150g zahar
  •  3 linguri cu varf de faina
  •  1/2 pachet de unt sau margarina
  •  1 lingurita esenta de vanilie
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu crema de sampanie:

Blat:


Separam albusurile de galbenusuri.Albusurile le mixam cu 2 linguri de zahar pana se intaresc,iar galbenusurile le mixam impreuna cu o lingura de zahar,esenta de vanilie,uleiul,sarea si praful de copt pana obtinem o compozitie alb galbuie,pe care o turnam peste albusuri.Cu o lingura incorporam treptat faina,amestecand usor de jos in sus.Compozitia obtinuta o punem in forma de tort,in care am pus in prealabil hartie de copt si am uns-o cu ulei pe margini. Punem forma in cuptorul preincalzit la 180 de grade pt 35-45 de min.,in functie de cuptor.Cand este gata il scoatem din forma si il punem pe un gratar sa se raceasca.


Sirop:


Zaharul il punem intr-un vas la foc mic si il lasam pana prinde culoare maronie,apoi adaugam apa,cu grija sa nu va ardeti,cojile de portocala si lasam pana se topeste tot zaharul.Lasam sa se raceasca,apoi adaugam esenta de rom.


Crema:


Intr-un vas punem la fiert sampania cu zaharul,iar in alt vas faina.Cand sampania a inceput sa clocoteasca,o turnam treptat peste faina,amestecand continuu,pt a nu se forma cocoloase,apoi turnam totul in primul vas si lasam in continuare la foc mic,amestecand continuu,pt a nu se lipi.Cand compozitia a prins consistenta, adaugam si ouale amestecand foarte bine pana se omogenizeaza,mai lasam cca 1-2 min.,apoi oprim focul si lasam sa se raceasca pana ajunge la temperatura camerei. Untul la temperatura camerei il mixam pana devine spuma,apoi luam cate o lingura de crema si o incorporam in unt pana terminam crema,iar la sfarsit adaugam esenta de vanilie.


Tortul:


Taiem blatul in 3 parti egale sau cat putem de egale,mie niciodata nu imi ies perfect egale.:) Prima parte o punem in forma in care l-am copt,insiropam bine,punem un strat foarte subtire de gem de piersici,adaugam 1/2 din crema,apoi iar blat,sirop,gem,crema,blat,sirop.Punem tortul la rece minim 2 ore,apoi il ornam cum dorim.Eu n-am mai avut rabdare si l-am taiat dupa o ora.:)

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu crema de sampanie" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 5 %
389.99 lei
369.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (22)

VERONICA2607 1

23.02.2012, 18:16

bun

mikidaniro 1

23.02.2012, 19:01

da madi,a fost delicios s-a mancat foarte repede

mikidaniro 1

23.02.2012, 19:02

oana ,veronica ,va multumesc pt aprecieri

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

xana

10780 puncte

Constelatialeu

8670 puncte

mirela0911

8300 puncte

MotanLaOale

6070 puncte

RuxyRux

5270 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Tort cu Crema de Sampanie