Tort olandez cu mere

de Zamfira in Torturi, 2 Mar 2013 | 6529 vizualizari

 

Aluatul copt devine foarte poros, se sfarama si combinat cu mere acrisoare si bine coapte dau tot farmecul tortului.

 

INGREDIENTE

  • Aluat:
  • 250 g faina
  • 75 g zahar
  • 150 g unt (Rama)
  • sare
  • 2 linguri apa foarte rece
  • Umplutura:
  • 750 g mere (romanesti)
  • 25 g zahar
  • 1 lingura zeama de lamaie
  • 2 lingurite scortisoara macinata
  • 4 linguri gem de caise
  • unt pentru uns tava
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort olandez cu mere:

Aluatul: omogenizam faina cu untul rece (razuit sau taiat marunt), putina sare, zahar si 2 linguri de apa foarte rece. Framantam un aluat moale si fraged (atentie untul sau margarina sa nu apuce sa se topeasca, daca simtiti ca aluatul devine alunecos, introduceti totul la frigider pentru cateva minute). Aluatul framantat, il punem intr-o folie transparenta si il tinem la rece timp de o ora.


Umplutura: spalam si curatam merele, le taiem cubulete mici si le amestecam cu zeama de lamaie si scortiosoara macinata. (putem adauga 150 g stafide, inmuiate si sterse de apa)


Ungem cu unt o tava rotunda (25 cm), poate sa fie si de tarta, aluatul il impartim intr-o parte 3/4 care va reprezenta baza tortului, iar sfertul va asigura fasiile de deasupra. Intindem o foaie de 0,5 mm (aluatul este foarte fraged, puteti pudra putina faina), asezati foaia in tava in asa fel incat si marginea tavii sa fie acoperita (puteti ajusta aluatul cu degetele), aproximativ 3 cm in inaltime. Cu o furculita gaurim aluatul.


Turnam merele in tava, iar deasupra punem fasiile pe care le obtinem din sfertul de aluat.


Timp de coacerere 20 minute la focul mai puternic, apoi inca 35-40 minute la foc mic.


Incalzim gemul de caise si ungem suprafata tortul cand acesta este inca foarte cald.


 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort olandez cu mere" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Vacuum Blender HB300SV

- 370 lei
2499.99 lei
2129.99 lei

COMENTARII (36)

Angelina_Elena 1

02.03.2013, 23:31

ce bine arata!

Zamfira 1

03.03.2013, 08:48

multumesc pentru aprecieri

diana_k 1

05.03.2013, 08:54

foarte buna tortul cu mere

COMENTEAZA

Portia de lumina

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

Fruct dorit, fruct promis

Fruct dorit, fruct promis

„Tot ce e bun în viaţă ori e imoral, ori ilegal, ori îngraşă”, cam aşa zice o zicală din secolul nostru. În general, lucrurile dorite , poftite, nu cresc pe oriunde şi nu se găsesc din abundenţă la tot pasul...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

14800 puncte

Camelya

10120 puncte

Lau

Lau 9

8870 puncte

mirela0911

8470 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Aperitiv biscuiti sarati
  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI

  • 27

    J

  • 28

    V

  • 29

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura rapida cu capsuni si nectarine

de oanapl 5

ieri la 23:12

Tarta cu ciuperci, broccoli si telemea

de oanapl 5

ieri la 19:34

Cartofi franțuzești

de RODIMUR 1

ieri la 16:32