Tort cu crema de trufe

de jolygina in Torturi, 5 Oct 2010 | 8028 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 6 oua
  • 500g unt moale
  • 320g faina
  • 400g zahar
  • 3 linguri de cacao
  • un praf de copt
  • crema:
  • 300g ciocolata (amaruie 50% cacao )
  • jumatate de pachet de unt (fara apa)
  • 200 ml lapte condensat
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • esenta de rom cat mai aromata
  • 3 linguri cacao
  • 3 linguri zahar pudra
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu crema de trufe:

Frecam untul cu ouale si zaharul pana se formeaza o crema spumoasa, dupa care amestecam ingredientele fainoase : faina ,cacaoa, praful de copt le incorporam usor in compozitia de unt cu oua si turnam aceasta compozitie intr-o forma rotunda dupa care o dam la cuptor timp de 30 min la foc moderat


Crema:


Punem laptele pe foc pana clocoteste , cand a inceput sa clocoteasca se pune ciocolata rupta si se amesteca continu pana se omogenizeaza


Se adauga 10 ml de esenta de rom ,zaharul vanilat si se lasa putin la racit.,adaugam untul deja frecat spuma si o lingura de cacao. Cand totul s-a omogenizat asamblam tortu astfel : taiem blatul in 3 dupa care insiropam fiecare foaie cu siropul pregatit din 150ml apa o lingura de rom si 2 linguri de zahar ,punem crema pe fiecare foaie pana le terminam pe toate


La sfarsit mai pastram putina crema pentru ornat ,nu foarte multa decat cat sa-l ungem sa se lipeasca mai bine cacaoa pe el


Eu l-am ornat astfel l-am uns foarte bine cu crema ramasa si am pudrat pe margini cu zahar pudra si pe mijloc cu cacao


pofta buna!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu crema de trufe" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Breville Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 40 %
499.99 lei
299.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (45)

jolygina 1

11.12.2011, 23:32

multumesc frumos fetelor sunte-ti tot timpul foarte dragute ,va pup

iri_iri 1

13.01.2012, 20:34

mmmm....

jolygina 1

22.01.2012, 10:33

iri vrei?

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

xana

10780 puncte

Constelatialeu

8670 puncte

mirela0911

8300 puncte

MotanLaOale

6070 puncte

RuxyRux

5270 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Fasole batuta
  • 19

    D

  • 20

    L

  • 21

    MA

  • 22

    MI

  • 23

    J

  • 24

    V

  • 25

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Placinta cu ton, ardei și masline

de oanapl 6

ieri la 23:43

Negresa de post cu nuci

ieri la 17:52

Cartofi la grill, cu spanac și usturoi

de RODIMUR 5

ieri la 17:43

Placinta impletita cu branza, pere și mere

de oanapl 6

ieri la 16:16

Salată de cartofi, cu ton și măsline

de RODIMUR 5

ieri la 15:47

RETETA RECOMANDATA
Tort Garfield