Tort cu crema de vanilie, capsuni si visine

de Rocsi in Torturi, 16 Mar 2013 | 11178 vizualizari

 

M-am gandit ca pentru acest week-end sa fac un desert cu crema, delicios asa cum ii place mamei, mai ales ca este lasatul secului tinand cont ca de luni intram in post.Am ales sa prepar un tort cu o crema de vanilie, cateva capsuni proaspete si niste visine.A iesit un desert demential de bun si zic asta nu ca sa ma laud ci ca sa ma credeti si poate candva il incercati.A venit o prietena in vizita, am servit-o si a fost foarte incantata atat de gust cat si de textura.Se topeste in gura si e foarte aromat.Ce ziceti doriti o feliuta???

 

INGREDIENTE

Blat:

  • 3 oua
  • 1/2 cana lapte
  • 6 linguri ulei
  • 9 linguri zahar
  • 8 linguri faina
  • 2 linguri cacao
  • 1 praf de copt
  • coaja rasa de portocala

Crema:

  • 400 ml lapte
  • 2 galbenusuri
  • 4 linguri faina
  • 4 linguri zahar
  • 4 linguri zahar pudra
  • 2 lingurite zahar pudra cu pastai de vanilie
  • 1 lingurita esenta de vanilie
  • 250 gr mascarpone
  • 4 linguri iaurt
  • 3 foi gelatina(5 gr in total)
  • 1 canita cu visine fara samburi
  • 1 castronel capsuni proaspete
  • 50 gr ciocolata amaruie
  • 1/2 cana ness preparat si rece
Portii: 10
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu crema de vanilie, capsuni si visine:

Blatul:

Ouale le mixam spuma impreuna cu zaharul pana se albesc.

Incorporam treptat uleiul, apoi laptele.

Punem praful de copt, faina in ploaie, apoi cacaoa si mixam la viteza mica.

La final adaugam coaja rasa de portocala.


Ungem o tava detasabila de tort cu unt, tapetam bine cu faina (puteti pune hartie de copt, eu nu mai aveam in casa si din aceasta cauza a trebuit sa fac acest procedeu) si turnam compozitia.

Introducem tava in cuptorul incins si lasam la copt blatul cam 20-25 de minute (facem testul cu scobitoarea).

Il scoatem cand e gata, il lasam sa se raceasca si il taiem in doua foi.

Crema:

Intr-un vas mixam galbenusurile cu 4 linguri de zahar, 4 linguri faina, zaharul cu pastai de vanilie si cateva linguri de lapte.

Restul de lapte il punem la fiert, cand da in clocot il tragem de pe foc, incorporam compozitia cu galbenusuri, punem iar pe foc (flacara sa fie mica) si amestecam continuu pana se ingroasa ca o budinca.

Luam crema de pe foc, o acoperim cu o folie si lasam sa se raceasca bine.

Mascarponele il mixam cu 4 linguri zahar pudra, adaugam iaurtul, apoi crema fiarta rece, pregatita mai sus.

Foile de gelatina le hidratam 10 minute, scurgem apa si le topim pe baie de aburi.

Punem putina crema in gelatina topita si amestecam bine, apoi o incorporam in toata crema si adaugam esenta de vanilie.Daca doriti crema sa fie mai gelatinoasa, teapana puneti mai multa gelatina.Eu am considerat ca este suficienta, crema nu curgea, era numai buna.

Invartim bine in crema sa fie bine incorporata gelatina.


Capsunile le spalam, indepartam coditele si le taiem cubulete (pastram cateva pentru decor).

Tava detasabila in care am copt blatul o tapetam cu folie si asezam primul blat.

Il insiropam cu putin ness, punem un strat de crema, capsunile taiate, visinele si inca putina crema deasupra peste fructe.


Acoperim cu a doua foaie de blat, o insiropam si ungem cu restul de crema (mai oprim 3-4 linguri doar).

Intr-un pos punem crema oprita, facem cateva moate si decoram cu bucatele de capsuni.

Dam tortul la rece cateva ore, apoi il scoatem pe un platou.

Ciocolata am topita-o, am pus cu lingurita ici colo pe margini si am mai dat putin la rece.

Acum este gata de servit.

Sa aveti pofta!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu crema de vanilie, capsuni si visine" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

COMENTARII (55)

Rocsi 1

31.05.2013, 15:16

Multumesc mult Eya

babi5 1

16.12.2014, 21:03

Rocsi 1

17.12.2014, 21:57

Babi

COMENTEAZA

Portia de lumina

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

Fruct dorit, fruct promis

Fruct dorit, fruct promis

„Tot ce e bun în viaţă ori e imoral, ori ilegal, ori îngraşă”, cam aşa zice o zicală din secolul nostru. În general, lucrurile dorite , poftite, nu cresc pe oriunde şi nu se găsesc din abundenţă la tot pasul...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

14800 puncte

Camelya

10120 puncte

Lau

Lau 9

8870 puncte

mirela0911

8470 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert musuroi de cartita
  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI

  • 27

    J

  • 28

    V

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!