Tort cu crema de vanilie si piure de castane

de mimmi in Torturi, 25 Feb 2012 | 3003 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente Blat :
  • 4 oua,
  • 4 linguri faina,
  • 4 linguri zahar,
  • 1 lingura cacao,
  • 1 lingurita bicarbonat stins cu zeama de lamaie,
  • un praf de sare,
  • Crema de vanilie:
  • 300 ml lapte,
  • 40 g amidon alimentar,
  • 3 linguri zahar,
  • 1 esenta de vanilie,
  • Crema cu piure de castane,
  • 250 g piure de castane,
  • 100 ml frisca lichida,
  • Frisca pentru ornat
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu crema de vanilie si piure de castane:

Separam ouale, galbenusurile le frecam spuma cu zaharul si cacao, adaugam bicarbonatul stins, faina cernuta si albusurile batute spuma. Amestecam cu dosul unei linguri si turnam compozitia intr-o forma rotunda unsa cu ulei si tapetata cu faina. Dam tava la cuptor pentru cca 35 de minute, pana trece testul cu scobitoarea, dupa care lasam blatul la racit.


Intr-o craticioara, punem 250 ml lapte cu zaharul la fiert, cand s-a topit zaharul, adaugam amidonul amestecat cu 50 ml lapte si amestecam pana se ingroasa, adaugam esenta de vanilie dupa gust si lasam crema la racit.


Pisam piureul de castane si il mixam cu 100 ml frisca batuta .


Taiem blatul in doua(o foaie sa fie de cca 3 cm iar ce-a de a doua sa fie mai groasa :D) Din foaia mai groasa,in mijloc taiem un cerc(precum in imagine). Insiropam foaia mai subtire cu un sirop facut din apa calduta,zahar si esenta de vanilie dupa gust,ungem cu un strat subtire de crema de vanilie. Peste asezam ce-a de a doua foaie pe care o insiropam la fel,iar in mijloc umplem cu piureul de castane.


Imbracam tortul in crema de vanilie si ornam dupa bunul plac. Eu am imbracat tortul in frisca si l-am ornat cu ciocolata topita.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu crema de vanilie si piure de castane" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (15)

mimmi 1

26.02.2012, 13:08

diaconta 1

26.02.2012, 14:06

o combinatie buna

jolygina 1

26.02.2012, 23:59

nu am mancat ncioodata dar as vrea ,eu nu am vz piure de castane in supermarket

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Satisfyyourcravings

7710 puncte

RODIMUR

6940 puncte

Ina

Ina 7

6040 puncte

Rocsi

5970 puncte

Ancutsa

5400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Paste cu peste si mozzarella
  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

  • 21

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Tort Egiptean