Tort cu crema de vanlie si capsuni

de gabrielasfechis in Torturi, 24 Mai 2014 | 2284 vizualizari

 

Un tort cu fructe de sezon :)

 

INGREDIENTE

  • 6 oua
  • 5 linguri de apa
  • 12 linguri de zahar
  • 1 varf de sare
  • 12 linguri de faina
  • esenta de vanilie
  • Crema de vanilie
  • 1 cana de capsuni
  • 500 ml lapte
  • 2 linguri de zahar sau 2 pliculete zahar vanilat
  • 1 lingurita de unt
  • budinca de vanilie (se prepara conform instructiunilor)
  • Pentru sirop
  • 50ml lapte
  • 2 linguri de zahar
  • esenta de rom
  • unt
  • hartie de copt
  • Pentru ornat
  • 250ml frisca lichida
  • cacao
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu crema de vanlie si capsuni:

Se separa albusul de galbenus. Albusurile impreuna cu sarea se bat bine cu mixerul pana se formeaza o compozitie spumoasa. Apoi se adauga zaharul si se mixeaza.


Galbenusurile de ou se pun toate odata si se amesteca cu o lingura de lemn pana se omogenizeaza. Se adauga esenta de vanilie si apoi se adauga treptat faina.


Se unge tava cu unt si se tapeteaza cu hartie de copt.


Se incinge cuptorul, se toarna compozitia intr-o forma de tort si se pune la cuptor pana se coace bine(pana trece testul scobitorii).


Laptele se pune la fiert cu 2 linguri de zahar si esenta de rom.Se lasa pana da un clocot.


Preparam budinca conform instructiunilor de pe spate.(instructiunile difera in functie de budinca cumparata). Punem lapte intr0un sfert de cana, amestecam cu zaharul si praful de budinca pana se omogenizeaza bine. Restul laptelui il punem la fiert cu untul. Cand fierbe laptele turnam compozitia din cana in laptele care fierbe la foc mic si amestecam bine cu un tel pana se ingroasa. Dam la o parte de pe foc si o lasam la racit.(Eu am lasat-o sa fie putin calduta).


Dupa ce s-a copt tortul se scoate din cuptor si se lasa pana se raceste. Dupa ce s-a racit se taie in 3 si se insiropeaza.


Se imparte budinca in doua. Ungem cu budinga o parte din tort apoi punem capsunele taiate feliute subtiri.Punem peste a doua felie de tort si repetam, apoi acoperim cu cea de a 3-a felie.


Preparam frisca lichida si ornam tortul dupa cum ne place apoi la final punem cacaoa intr-o strecuretoare mica si presaram deasupra pe tort.


Punem tortul la rece si il servim dupa cateva ore sau a doua zi.


Pofta buna!!!

 

TIPS-URI

1

Daca nu aveti chef de copt puteti cumpara un blat, desi cel facut in casa e mult mai bun.

2

Puteti orna cu fructe si deasupra.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu crema de vanlie si capsuni" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (5)

Xandrinne 1

25.05.2014, 00:33

MotanLaOale 1

25.05.2014, 09:17

Rocsi 1

25.05.2014, 11:37

Bun.

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

mirela0911

11040 puncte

Rahela Velicu

9810 puncte

Constelatialeu

9520 puncte

Lau

Lau 9

9430 puncte

MotanLaOale

9050 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Desert tort Egiptean