Tort cu crema de visine

de ana in Torturi, 28 Iun 2012 | 2320 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pentru blat:
  • 3 oua
  • 3 linguri de faina
  • 4 linguri de zahar
  • 3 linguri de ulei
  • Pentru crema:
  • 700 ml frisca
  • 1 plic de budinca de vanilie
  • 500 ml lapte
  • 500 gr visine fara samburi
  • 3 plicuri de gelatina
  • esenta de vanilie
  • zahar
  • Pentru sirop:
  • 150 ml zeama de compot
  • Frisca pentru ornat cca. 300 ml
Portii: 15
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu crema de visine:

Preparam blatul: Batem spuma albusurile dupa care adaugam zaharul si mixam pana se topeste.Incorporam galbenusurile, uleiul si faina. Eu am copt acest blat intr-o tava dreptunghiulara, putin mai mica decat tava standard a aragazului. O sa iasa o foaie subtirica.


Crema: Preparam budinca conform instructiunilor si o lasam la rece. Mixam visinile peste care adaugam zahar dupa gust.


Frisca mixata o incorporam in budinca racita. Compozitia obtinuta o impartim in jumatate, intr-o jumatate adaugam esenta de vanilie si un plic de gelatina (gelatina o hidratam cu putina apa, apoi o incalzim la micrunde cateva secunde), iar in cealalta jumatate adaugam piureul de visine si 2 plicuri de gelatina.


Asamblam tortul astfel: Asezam foaia de blat o insiropam, apoi intindem jumatate din compozitia de vanilie, adaugam crema cu visine peste care intindem compozitia de vanilie ramasa.


Eu i-am dat forma unei carti, si am ornat cu frisca.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu crema de visine" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (15)

iri_iri 1

29.06.2012, 05:16

ce harnica ai fost

gaby_gabytza 1

29.06.2012, 09:33

Superb tortul

Sim0na 1

29.06.2012, 09:51

Si din asta vreau o bucata!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

7070 puncte

Valclaudia

7040 puncte

Rocsi

6350 puncte

Satisfyyourcravings

5440 puncte

Constelatialeu

4960 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Tort diplomat cu iaurt si ananas
  • 14

    L

  • 15

    MA

  • 16

    MI

  • 17

    J

  • 18

    V

  • 19

    S

  • 20

    D

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Tort cu nuci si crema de visine