Tort gen Kinder Pingui

de nilgun in Torturi, 18 Apr 2013 | 2215 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 5 oua
  • jumatate de cana de zahar
  • 100 ml ulei
  • 3-4 linguri miere
  • 50 ml lapte si 50 gr gris si 50 gr faina
  • cacao, aproximativ 40 de grame
  • praf de copt cam un sfert de pachetel
  • zahar vanilinat
  • - frisca lichida , eu am folosit 440 de gr, dar recomand mai multa
  • - 3 linguri lapte condensat
  • 2 plicuri zahar vanilinat
  • 1 lingurita miere
  • un plic gelatina alimantara
  • -200 gr ciocolata de menaj
  • - 40 ml frisca lichida
  • Pentru glazura mai avem nevoie si de inca
  • 150 gr ciocolata
  • si alte 40 ml frisca
Portii: 12
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort gen Kinder Pingui:

Albusurile se separa de galbenusuri. Albusurile se bat spuma cu un prafulet de sare, se adauga pe rand cate o lingura de zahar, zahar vanilinat, galbenusurile, uleiul, mierea, laptele si cacaoa. Faina se amesteca cu grisul si praful de copt. Se amesteca aceasta compozitie. Se imparte compozitia in 2 si se coc 2 blaturi, aproximativ 15 minute fiecare blat (depinde de cuptor).


Pentru crema se bate frisca cu zaharul, eu pun si un pic de intaritor de frisca. Apoi adaugam mierea si laptele condensat. Gelatina se pregateste conform instructiunilor de pe pachetel, apoi se adauga la crema.


Jumatate din crema se pune peste primul blat, eu ii pun si inelul de la tava de tort, si se da la frigider pentru o ora - doua. Se scoate apoi de la frigider, se adauga ciocolata pe care in prealabil am topit-o in frisca lichida. Se pune a doua jumatate de crema, se pune urmatorul blat. Se imbraca in ciocolata topita si se lasa la frigider cat mai mult, chiar toata noaptea.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort gen Kinder Pingui" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Trimmer T830E

- 20 %
289.99 lei
231.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (13)

nilgun 1

18.04.2013, 09:49

multumesc dragi bucatarasi, eu doar incerc...

Alina26 1

18.04.2013, 17:36

ce bun trebuie sa fie....!!!!

Rocsi 1

18.04.2013, 22:24

Mmm ce bun!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

7120 puncte

mirela0911

5800 puncte

Catalina L

5220 puncte

Rocsi

4900 puncte

xana

4070 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Lasagna cu legume
  • 20

    D

  • 21

    L

  • 22

    MA

  • 23

    MI

  • 24

    J

  • 25

    V

  • 26

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Tort Kinder Pingui