Tortulet aromat cu cirese si ricotta

de anca_rm in Torturi, 14 Iul 2016 | 993 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Blat
  • 6 oua
  • 5 linguri zahar
  • 6 linguri faina
  • coaja de la o lamaie
  • 1 cm ghimbir razuit
  • 1/2 praf de copt
  • praf de sare
  • Umplutura:
  • 200 gr mascarpone
  • 200 gr ricotta
  • 4 linguri zahar pudra
  • fructe
  • frunze lamaita
Portii: 6
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tortulet aromat cu cirese si ricotta:

Separam galbenusul de albus.


Albusurile le batem spuma tare impreuna cu zaharul si un praf de sare.


Adaugam galbenusurile, ghimbirul ,coaja de lamaie si omogenizam bine .


Cele 6 linguri de faina le amestecam cu praful de copt si incorporam .


Eu am forme de tort de dimensiune mica (10 cm diametru).


Am impartit aluatul in forme si am pus la copt in cuptorul preincalzit la 180 grade pentru 15 minute (facem testul scobitorii)


Lasam la racit .


Pana se racesc blaturile facem crema .


Mascarponele impreuna cu ricotta le amestecam cu zaharul pudra si cu frunzele de lamaita tocate marunt.


Cu un pos sau pompa de ornat punem umplutura pe blat , iar deasupra asezam fructe de sezon : cirese, coacaze, zmeura.


Putem sa punem blat peste blat sau le putem lasa sub forma de tarte individuale .


Dam la rece si servim cu drag .





 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tortulet aromat cu cirese si ricotta" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Hair Clipper 41mm

- 20 %
249.99 lei
199.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (14)

Satisfyyourcravings 1

14.07.2016, 23:45

Wow! Ce minunatie!

Stefania1964 1

15.07.2016, 13:05

ce tort frumusel si delicios!

Gherca Daniela 1

15.07.2016, 13:13

frumos tort!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Satisfyyourcravings

7710 puncte

RODIMUR

6940 puncte

Ina

Ina 7

6040 puncte

Rocsi

5970 puncte

Ancutsa

5400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Wild Pavlova