Tort cu crema de zahar ars

de Dea_Dea in Torturi, 11 Oct 2013 | 23766 vizualizari

 

Un tort ce noua ne place mult

 

INGREDIENTE

  • CREMA
  • 5 linguri de zahar pentru caramelizat
  • 10 linguri zahar
  • 1,5 l lapte
  • 8 oua
  • esenta de vanilie
  • BLAT
  • 5 oua
  • un praf de sare
  • 2 linguri ulei
  • 5 linguri zahar
  • 3 linguri faina
  • 2 linguri de cacao
  • o lingurita praf de copt
Portii: 14
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu crema de zahar ars:

Crema

Cele 5 linguri de zahar se pun la caramelizat in cratita. Cand este gata se tapeteaza peretii cratitei si se lasa la racit.

Ouale se amesteca cu zaharul si esenta de vanilie.Se adauga laptele si se omogenizeaza. Se toarna in cratita si se da la cuptor, la foc potrivit 30 min.

Blat

Albusurile cu praful se sare se bat spuma. Se adauga zaharul si se mixeaza pana devin lucioase. Se pun galbenusurile frecate cu ulei, apoi faina amestecata cu praful de copt si la sfarsit cacaoa.

Se toarna in tava peste crema si se da la cuptor inca 30-40 min.

Se lasa la racorit apoi se intoarce pe un platou.

TIPS-URI

1

Blatul se poate face simplu , iar crema se poate aroma si cu lamaie , portocala, cafea, lichior.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu crema de zahar ars" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (13)

Dea_Dea 1

13.10.2013, 10:52

Va multumesc!!

Lia_ 1

13.10.2013, 23:38

te dadusem disparut precum gazele din conducta ta

buneee

Chrys 1

10.11.2013, 18:08

deci,nota 10* ..ce sa spun,foarte foarte gustos...abia ce l'am terminat de pregatit !!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
citeste mai mult
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Tort de mere cu crema de zahar ars