Tort cu crema de zahar ars

de Dea_Dea in Torturi, 11 Oct 2013 | 19442 vizualizari

 

Un tort ce noua ne place mult

 

INGREDIENTE

  • CREMA
  • 5 linguri de zahar pentru caramelizat
  • 10 linguri zahar
  • 1,5 l lapte
  • 8 oua
  • esenta de vanilie
  • BLAT
  • 5 oua
  • un praf de sare
  • 2 linguri ulei
  • 5 linguri zahar
  • 3 linguri faina
  • 2 linguri de cacao
  • o lingurita praf de copt
Portii: 14
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu crema de zahar ars:

Crema


Cele 5 linguri de zahar se pun la caramelizat in cratita. Cand este gata se tapeteaza peretii cratitei si se lasa la racit.


Ouale se amesteca cu zaharul si esenta de vanilie.Se adauga laptele si se omogenizeaza. Se toarna in cratita si se da la cuptor, la foc potrivit 30 min.


Blat


Albusurile cu praful se sare se bat spuma. Se adauga zaharul si se mixeaza pana devin lucioase. Se pun galbenusurile frecate cu ulei, apoi faina amestecata cu praful de copt si la sfarsit cacaoa.


Se toarna in tava peste crema si se da la cuptor inca 30-40 min.


Se lasa la racorit apoi se intoarce pe un platou.

 

TIPS-URI

1

Blatul se poate face simplu , iar crema se poate aroma si cu lamaie , portocala, cafea, lichior.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu crema de zahar ars" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei

Mixer compact cu bol

- 27 %
499.99 lei
364.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (13)

Dea_Dea 1

13.10.2013, 10:52

Va multumesc!!

Lia_ 1

13.10.2013, 23:38

te dadusem disparut precum gazele din conducta ta

buneee

Chrys 1

10.11.2013, 18:08

deci,nota 10* ..ce sa spun,foarte foarte gustos...abia ce l'am terminat de pregatit !!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

9340 puncte

Rocsi

6940 puncte

mirela0911

5940 puncte

Lau

Lau 9

5410 puncte

RODIMUR

4800 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
RETETA RECOMANDATA
Tort cu mere, visine si crema de zahar ars