16.05.2013, 09:38
Merisor,eu cand am ceva bun in frigider,nu ma pot culca noaptea pana nu-l dau gata
Ntz ntz ce fete rele)) si cand te gandesti ca eu ma ingras si nu fac de-astea
Cipribm, nu punem esenta cu lingura, eu picur din sticluta, dar nu mai mult de o lingurita, iar coaja rasa, se presara cate putin din fiecare, 1/4 de lamaie si 1/4 de portocala.
La crema se pune 1 lamaie, dar depinde si de preferintele fiecaruia.
La multi ani!
Am facut tortul, per total e ok, dar crema de zahar ars nu are un gust prea bun, duce a omleta la gust. in reteta nu sunt instructiuni pt crema asta, cum trebuie facuta?
Vai, Cipribm omleta zici? )
Uite, astea erau instructiunile scrise: "Pentru crema de zahar ars se amesteca ouale cu zaharul, esenta si laptele rece.", recunosc nu e prea explicit ca pentru incepatori, dar totusi se poate intelege, cred
Eu fac acest tort de peste 20 de ani si imi reuseste de fiecare data
Da, si eu le-am amestecat toate la gramada in lipsa de alte instructiuni. Ma gandeam ca poate trebuie separate albusurile, batute separat...sau ceva. gustata impreuna cu blatul si crema de vanilie, nu se simte, dar gustata separat, are un gust ciudat. nici macar esenta nu se simte. in schimb, ca si consistenta si aspect, a fost super. voi pune poze
La crema de zahar ars nu se separa albusurile de galbenusuri, se bat bine ouale intregi cu zaharul pana acesta se dizolva, apoi se adauga laptele, sare si esenta, dar ai dreptate, esenta nu prea se simte pentru ca este zaharul ars al carui gust predomina.
Acum depinde si de gusturi noua chiar ne place