Tort cu crema de zahar ars, crema de vanilie si stafide

de merisor in Torturi, 22 Iul 2012 | 41386 vizualizari

 

O combinatie de dulce-amarui cu dulce-acrisor

 

INGREDIENTE

Pentu blat:

  • 6 oua
  • 5 linguri zahar(se pune mai putin ca de obicei pentru a nu iesi prea dulce)
  • 6 linguri faina
  • 2 linguri ulei
  • 1 plic praf de copt
  • sare
  • esenta de rom

Caramel din 6 linguri de zahar(forma 26 cm)

Crema de zahar ars:

  • 6 oua
  • 1 L lapte
  • esenta de rom
  • sare
  • coaja rasa de lamaie, portocala

Crema de vanilie:

  • 4 oua
  • 5 linguri zahar
  • 1 L lapte
  • 1 plic budinca de vanilie
  • 1 pachet unt
  • 4 linguri faina
  • zeama si coaja de lamaie
  • esenta de vanilie si 3 plicuri zahar vanilat
  • putina sare

Stafide pentru ornat

Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu crema de zahar ars, crema de vanilie si stafide:

Se arde zaharul si se tapeteaza peretii formei.

Blat: se freaca galbenusurile cu 1 varf lingurita sare, 1 lingura zahar si cele 2 linguri ulei, se incorporeaza faina si praful de copt, apoi se amesteca usor cu albusurile batute spuma cu restul de zahar.

Pentru crema de zahar ars se amesteca ouale cu zaharul, esenta si laptele rece.

Cand s-a racit zaharul ars se toarna compozitia pentru crema si cea pentru blat deasupra si se da la cuptor cca 45'

Crema de vanilie: se freaca galbenusurile cu 2 linguri zahar si sare, se pune budinca de vanilie diluata cu putin lapte rece, faina, coaja de lamaie si portocala si restul de lapte caldut. Se pune pe foc si se mesteca continuu. Cand este fiarta se ia de pe foc si se incorporeaza imediat untul. Se lasa la racit.

Cele 4 albusuri se bat cu 3 linguri de zahar si zaharul vanilat, se pune zeama de lamaie si se incorporeaza in crema racita.

Cand s-a racit complet blatul impreuna cu crema de zahar ars se rastoarna pe platou si se orneaza cu crema de vanilie si stafide.

 

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu crema de zahar ars, crema de vanilie si stafide" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Tort cu crema de zahar ars, crema de vanilie si stafide-0
Tort cu crema de zahar ars, crema de vanilie si stafide-1
Tort cu crema de zahar ars, crema de vanilie si stafide-2
Tort cu crema de zahar ars, crema de vanilie si stafide-3
Tort cu crema de zahar ars, crema de vanilie si stafide-4
Tort cu crema de zahar ars, crema de vanilie si stafide-5
Tort cu crema de zahar ars, crema de vanilie si stafide-6
Tort cu crema de zahar ars, crema de vanilie si stafide-7
Tort cu crema de zahar ars, crema de vanilie si stafide-8
Tort cu crema de zahar ars, crema de vanilie si stafide-9

COMENTARII (83)

 merisor

merisor 1

25.01.2014, 19:22

Emil din Romania incercam sa mancam ponderat )
Multumesc!

 merisor

merisor 1

25.01.2014, 19:22

Pusha

madi_marin

madi_marin 1

25.01.2014, 20:24

arata intr-un mare fel!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Chec savarina cu frisca si capsuni
  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

  • 21

    S

  • 22

    D

  • 23

    L

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!