Tort cu mascarpone

de adry88 in Torturi, 28 Mar 2014 | 2915 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Blat
  • 9 oua
  • 200 g zahar
  • 300 g faina
  • 4 linguri cacao
  • 10 linguri lapte
  • 1/2 cana ulei
  • 1 praf de copt
  • coaja de portocala
  • Crema de ciocolata
  • 400 ml frisca
  • 300 g ciocolata(cu lapte)
  • 30 g unt
  • Crema de mascarpone
  • 2 cutii mascarpone
  • 300 g frisca
  • 6 linguri zahar pudra
Portii: 12
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu mascarpone:

Blat-mixam albusurile spuma cu un praf de sare,adaugam zaharul si mixam pana se topeste,adaugam galbenusurile mixand bine dupa fiecare,adaugam uleiul treptat ca la maioneza,laptele,amestestecam pana ce se omogenizeaza,


Intr-un bol amestecam faina cu praful de copt,cacao si coaja de portocala,


Incorporam amestecul de faina in spuma de albusuri,amestecand cu o lingura cu miscari usoare,


Turnam compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt,dam la cuptorul incalzit pana trece testul cu scobitoarea,


Lasam sa se raceasca foarte bine dupa care taiem in 2 blatul,


Crema de ciocolata-Intr-un ibric adaugam untul,150 ml frisca si ciocolata rupta bucatele,punem pe foc mic amestecand continuu pana ce se topeste ciocolata,lasam sa se raceasca foarte bine,dupa care mixam,amestecam cu frisca mixata intre timp,


Crema de mascarpone-intr-un bol mai mare mixam mascarponele(la temperatura camerei)cu zaharul pana se topeste,mixam frisca si amestecam cu mascarponele pana ce se omogenizeaza,


Asamblare-pe un platou asezam prima foaie de blat o insiropam-adaugam crema de ciocolata(din care am oprit un pic) si dam la rece cca 1 ora dupa care adaugam crema de mascarpone-a 2 foaie de blat-insiropam-ungem blatul cu crema ramasa de ciocolata si dam la frigider cateva ore,


Eu am decorat cu ciocolata topita,


 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu mascarpone" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (18)

railia22 1

09.05.2014, 20:09

cat mascarpone ar trebuii. eu am luat 2 cutii dar o cutie are 500 de grame. acum am 1 kg si mi se pare cam mult sa pun. deci cat ar trebuii sa pun

adry88 1

21.05.2014, 13:46

Railia cutia mea a fost de 250 g,

gaby_gabytza 1

01.04.2015, 11:40

buuuuun

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Zacusca cu ciuperci
  • 15

    V

  • 16

    S

  • 17

    D

  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Tort Kinder Pingui