Tort cu piscoturi, crema de vanilie si gem de prune acrisor

de merisor in Torturi, 3 Aug 2012 | 17956 vizualizari

 

Un tort rapid, racoros si putin costisitor, dulce acrisor fara oua si fara coacere.

 

INGREDIENTE

  • 1 pachet piscoturi
  • 1 borcan gem de prune acrisor cu nuci(400g)
  • pentru crema de vanilie:
  • - 1 L lapte
  • - 1 pachet budinca de vanilie
  • - 4 linguri zahar
  • - 4 linguri faina
  • - 1/2 pachet unt
  • - esenta de vanilie
  • - sare
  • frisca pentru ornat
  • 1 lingurita ness
  • topping de fructe
  • sirop pentru piscoturi(apa+zahar+esenta)
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu piscoturi, crema de vanilie si gem de prune acrisor:

Am inceput cu crema de vanilie. Am amestecat budinca cu faina, zaharul si putin lapte rece, apoi am turnat lapte caldut putin cate putin omogenizand continuu. Am pus pe foc si am fiert (2-3 clocote) de asemeni mestecand continuu. La sfarsit am pus untul si esenta de vanilie.


Am lasat sa se raceasca dar nu de tot pentru ca se toarna calduta peste piscoturi.


Am luat o forma de cozonac. am tapetat cu folie si am asezat primul rand de piscoturi insiropate doar putin pe ambele parti. Am asezat intai piscoturile pe latul formei. Peste piscoturi am pus un strat subtire de gem, am acoperit cu crema de vanilie si am pus al doilea rand de piscoturi de-a lungul formei de data aceasta si am alternat asa pana la ultimul rand de piscoturi dupa care am dat la rece.


Cand s-a inchegat bine, am rasturnat si am ornat cu frisca pentru ca nu mi-a ajuns crema de vanilie, de obicei ornez tot cu crema de vanilie. Am presarat ness deasupra si am stropit cu topping de visine.


 

TIPS-URI

1

reteta se poate face de post cu biscuiti si crema de gris.

2

Gemul trebuie sa fie acrisor, se amesteca cu putina zeama de lamaie daca este dulce.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu piscoturi, crema de vanilie si gem de prune acrisor" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style Black

- 13 %
299.99 lei
259.99 lei

Fierbator Style White

- 13 %
299.99 lei
259.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (35)

Cris2711 1

05.08.2012, 14:26

la favo salvat,arata fantastic,super

merisor 1

05.08.2012, 18:50

ma bucur ca va place si sper sa o incercati ca e chiar usor si bun

alilianaa 1

09.09.2013, 08:37

delicios...

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Valurile Dunarii (Donauwellen)
  • 14

    J

  • 15

    V

  • 16

    S

  • 17

    D

  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

RETETA RECOMANDATA
Tort cu crema de vanilie si banane