Tort cu piscoturi, crema de vanilie si gem de prune acrisor

de Merisor in Torturi, 3 Aug 2012 | 23887 vizualizari

 

Un tort rapid, racoros si putin costisitor, dulce acrisor fara oua si fara coacere.

 

INGREDIENTE

  • 1 pachet piscoturi
  • 1 borcan gem de prune acrisor cu nuci(400g)
  • pentru crema de vanilie:
  • - 1 L lapte
  • - 1 pachet budinca de vanilie
  • - 4 linguri zahar
  • - 4 linguri faina
  • - 1/2 pachet unt
  • - esenta de vanilie
  • - sare
  • frisca pentru ornat
  • 1 lingurita ness
  • topping de fructe
  • sirop pentru piscoturi(apa+zahar+esenta)
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu piscoturi, crema de vanilie si gem de prune acrisor:

Am inceput cu crema de vanilie. Am amestecat budinca cu faina, zaharul si putin lapte rece, apoi am turnat lapte caldut putin cate putin omogenizand continuu. Am pus pe foc si am fiert (2-3 clocote) de asemeni mestecand continuu. La sfarsit am pus untul si esenta de vanilie.


Am lasat sa se raceasca dar nu de tot pentru ca se toarna calduta peste piscoturi.


Am luat o forma de cozonac. am tapetat cu folie si am asezat primul rand de piscoturi insiropate doar putin pe ambele parti. Am asezat intai piscoturile pe latul formei. Peste piscoturi am pus un strat subtire de gem, am acoperit cu crema de vanilie si am pus al doilea rand de piscoturi de-a lungul formei de data aceasta si am alternat asa pana la ultimul rand de piscoturi dupa care am dat la rece.


Cand s-a inchegat bine, am rasturnat si am ornat cu frisca pentru ca nu mi-a ajuns crema de vanilie, de obicei ornez tot cu crema de vanilie. Am presarat ness deasupra si am stropit cu topping de visine.


 

TIPS-URI

1

reteta se poate face de post cu biscuiti si crema de gris.

2

Gemul trebuie sa fie acrisor, se amesteca cu putina zeama de lamaie daca este dulce.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu piscoturi, crema de vanilie si gem de prune acrisor" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (35)

Cris2711 1

05.08.2012, 14:26

la favo salvat,arata fantastic,super

Merisor 1

05.08.2012, 18:50

ma bucur ca va place si sper sa o incercati ca e chiar usor si bun

alilianaa 1

09.09.2013, 08:37

delicios...

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

Rocsi

4153 puncte

mihaelar63

3228 puncte

mirela0911

3166 puncte

 Adi

3000 puncte

Constelatialeu

2333 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert chec dungat
  • 14

    S

  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Ciorba falsa de burta din ciuperci pleurotus

ieri la 19:57

Spaghete cu chiftele si sos alb

de Meea 4

ieri la 18:56

Desert vafe Tiramisu

de laura_n 6

ieri la 17:55

Mancare de pipote cu ceapa verde si ardei la Multicooker Crock-Pot Express cu gatire sub presiune

de Rocsi 9

pe 18.09 la 21:24

RETETA RECOMANDATA
Tort cu crema de vanilie si mascarpone