Tort cu crema mascarpone si capsuni

de Irina in Torturi, 31 Ian 2013 | 2718 vizualizari

 

Un mini-tortulet facut pentru Matei, care e fan capsuni...

 

INGREDIENTE

  • 150 g capsuni
  • 70 g crema mascarpone Delaco
  • 80 g smantana (sau frisca)
  • 2 linguri miere de albine
  • 1 lingurita gelatina inmuiata in apa
  • 30 g biscuiti
  • 1 lingura unt
Portii: 1
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu crema mascarpone si capsuni:

Capsunile se taie felii, se pun intr-un vas pe aragaz impreuna cu mierea. Cand mierea s-a topit, cratita se ia de pe foc si se adauga gelatina, se amesteca si se lasa la racit.


Biscuitii se sfarama si se amesteca cu unt, dupa care se pun intr-o forma cu fund detasabil si se preseaza bine pentru a forma blatul. Se pune forma pentru 10 minute in frigider.


Crema mascarpone se amesteca cu capsunile si cu smantana, apoi se toarna compozitia in forma de tort si se pune la frigider la racit pentru cel putin doua ore, pentru a se intari. Acum depinde cata rabdare au amatorii de desert... :)


Pentru decor am pregatit 3 capsunele, le-am taiat felii, le-am pus impreuna cu putina miere de albine pe foc si le-am lasat doar cat sa se inchege nitel sosul. Dupa ce s-a racit binisor, am aranjat cu grija feliile de capsuni deasupra tortului si am turnat sosul pe deasupra, in asa fel incat sa ocupe toata suprafata.


Cand am desfacut forma sosul s-a prelins peste margini cat sa le imbrace si sa te imbie.


Prea mult nu a mai rezistat in frigider, asa ca l-am asezat pe un platou si l-am sacrificat...


 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu crema mascarpone si capsuni" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Blender Monterrey White

- 10 %
299.99 lei
269.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (26)

Irina 1

01.02.2013, 15:54

Gaby, sunt profund impresionata de primirea calduroasa!
Mi-ai dat curaj sa mai incerc si alta data...

RuxyRux 1

01.02.2013, 16:26

Minunat Irina...absolut delicios, pentru un copil foarte foarte frumos...si felicitari!

diana_k 1

02.02.2013, 20:44

delicios tortul

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

15690 puncte

anca_rm

7240 puncte

mihaelar63

5590 puncte

Rocsi

5000 puncte

Andreea Caroline

4400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Ciorba de pui cu taietei de casa
  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI

  • 27

    J

  • 28

    V

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Tort cu nuca, mascarpone si caramel