Tort cu crema mascarpone si nuci

de Kristine in Torturi, 9 Iun 2013 | 55011 vizualizari

 

INGREDIENTE

Blat:

  • 8 oua
  • 12 linguri zahar pudra
  • 14 linguri nuci macinate
  • coaja rasa de la o lamaie
  • 1 plic zahar vanilat
  • 1 plic praf de copt
  • 4 linguri faina
  • sare

Crema:

  • 3 oua
  • 250 ml frisca lichida
  • 200 g zahar
  • 250 g mascarpone
  • 2 plicuri gelatina

Krantz:

  • 200 g zahar
  • 200 g nuci, migdale

Glazura ciocolata:

  • 250 g ciocolata amarauie
  • 100 g unt
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu crema mascarpone si nuci:

Blat:

Se separa ouale. Galbenusurile se bat cu putina sare. Albusurile se bat spuma se adauga in ploaie zaharul. Se adauga coaja de lamaie, zaharul vanilat, praful de copt,  nuca macinata si faina cernuta. Se amesteca usor sa nu se lase si se toarna intr-o forma rotunda tapetata cu hartie de copt. Se baga in cuptorul preincalzit. Dupa ce s-a racit se taie in doua rezultand trei blaturi subtiri.

Crema:

Se freaca mascarpone cu 3 linguri de frisca lichida, se adauga restul de frisca batuta.Se amesteca ouale cu zaharul si se pun pe baie de abur pana se ingroasa. Cu 3 minute inainte sa luati de pe foc adaugati cele doua plicuri de gelatina in compozitie. Aceasta crema se lasa putin sa se raceasca dupa care se incorporeaza in crema mascarpone.Cu aceasta crema se umple si se imbraca tortul.

Krantz:

Zaharul se pune la topit, se adauga nucile si migdalele macinate mare, pot sa ramana si bucati mai mari, si se pun pe un platou pe o folie alimentara. Cand se raceste se zdrobeste cu ciocanul de snitele si se imbraca tot tortul cu krantz.

Glazura de ciocolata:

Ciocolata se pune la topit pe baie de aburi, se adauga untul si se imbraca tortul cu aceasta glazura.Tortul se da la frigider cateva ore inainte de servire.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu crema mascarpone si nuci" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (8)

vifor 1

24.06.2013, 15:18

tocmai mi-am pierdut cateva ore bune si undeva e o mica problema; am urmat pas cu pas indicatiile, blatul e o minunatie, dar crema... nicicum. sigur ouale se pun intregi la crema si nu doar galbenusurile?...
cateva adnotari pentru cei ce faceti blatul, poate va vor fi de folos:
1. cuptorul preincalzit la 180 grade;
2. eu am injumatatit cantitatile si am folosit o forma rotunda de 18 cm in diametru.

mady90 1

27.04.2015, 21:45

Credeti ca se poate imbraca in pasta de zahar? Adica sa pastrez combinatia interioara dar sa imbrac in pasta?

-Licurici- 1

17.12.2017, 17:16

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioșe pufoase cu cacao și ciocolată albă -  Rețeta perfectă pentru un desert delicios

ieri la 10:35

Ciocolată albă de casă cu nuci și merișoare - Desertul delicios și aromat

pe 04.10 la 17:37

Portokalopita - Rețeta grecească de plăcintă aromată, cu portocale

pe 04.10 la 16:54

Turta Dulce – Reteta Traditionala de Turta Dulce Moale si Aromata

pe 04.10 la 14:56

TOP
utilizatori

MotanLaOale

1149 puncte

oanapl

1031 puncte

mirela0911

1000 puncte

Ela68

1000 puncte

Retete_gustoase

450 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tort cu piscoturi,visine,iaurt si frisca