Tort cu crema mascarpone si nuci

de Kristine in Torturi, 9 Iun 2013 | 30698 vizualizari

 

INGREDIENTE

Blat:

  • 8 oua
  • 12 linguri zahar pudra
  • 14 linguri nuci macinate
  • coaja rasa de la o lamaie
  • 1 plic zahar vanilat
  • 1 plic praf de copt
  • 4 linguri faina
  • sare

Crema:

  • 3 oua
  • 250 ml frisca lichida
  • 200 g zahar
  • 250 g mascarpone
  • 2 plicuri gelatina

Krantz:

  • 200 g zahar
  • 200 g nuci, migdale

Glazura ciocolata:

  • 250 g ciocolata amarauie
  • 100 g unt
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu crema mascarpone si nuci:

Blat:


Se separa ouale. Galbenusurile se bat cu putina sare. Albusurile se bat spuma se adauga in ploaie zaharul. Se adauga coaja de lamaie, zaharul vanilat, praful de copt, nuca macinata si faina cernuta. Se amesteca usor sa nu se lase si se toarna intr-o forma rotunda tapetata cu hartie de copt. Se baga in cuptorul preincalzit. Dupa ce s-a racit se taie in doua rezultand trei blaturi subtiri.


Crema:


Se freaca mascarpone cu 3 linguri de frisca lichida, se adauga restul de frisca batuta.Se amesteca ouale cu zaharul si se pun pe baie de abur pana se ingroasa. Cu 3 minute inainte sa luati de pe foc adaugati cele doua plicuri de gelatina in compozitie. Aceasta crema se lasa putin sa se raceasca dupa care se incorporeaza in crema mascarpone.Cu aceasta crema se umple si se imbraca tortul.


Krantz:


Zaharul se pune la topit, se adauga nucile si migdalele macinate mare, pot sa ramana si bucati mai mari, si se pun pe un platou pe o folie alimentara. Cand se raceste se zdrobeste cu ciocanul de snitele si se imbraca tot tortul cu krantz.


Glazura de ciocolata:


Ciocolata se pune la topit pe baie de aburi, se adauga untul si se imbraca tortul cu aceasta glazura.Tortul se da la frigider cateva ore inainte de servire.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu crema mascarpone si nuci" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 32 %
249.99 lei
169.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (7)

Alina26 1

10.06.2013, 15:18

foarte bun!!!

vifor 1

24.06.2013, 15:18

tocmai mi-am pierdut cateva ore bune si undeva e o mica problema; am urmat pas cu pas indicatiile, blatul e o minunatie, dar crema... nicicum. sigur ouale se pun intregi la crema si nu doar galbenusurile?...
cateva adnotari pentru cei ce faceti blatul, poate va vor fi de folos:
1. cuptorul preincalzit la 180 grade;
2. eu am injumatatit cantitatile si am folosit o forma rotunda de 18 cm in diametru.

mady90 1

27.04.2015, 21:45

Credeti ca se poate imbraca in pasta de zahar? Adica sa pastrez combinatia interioara dar sa imbrac in pasta?

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

15690 puncte

anca_rm

7240 puncte

mihaelar63

5590 puncte

Rocsi

5000 puncte

Andreea Caroline

4400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Desert prajitura delicioasa zmeura
  • 19

    MI

  • 20

    J

  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Tort de ciocolata umplut cu menta