Tort cu cremă Nutella

de elucubratiiculinare in Torturi, 18 Oct 2012 | 12063 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 5 ouă,
  • 300 g zahăr,
  • 260 g făină,
  • 30 g cacao,
  • 10 g praf de copt,
  • 100 ml lapte.
  • Cremă:
  • 300 g Nutella,
  • 2 gălbenușuri,
  • 200 ml lapte,
  • 2 linguri amidon (făină),
  • 2 linguri zahăr,
  • 200 ml frișcă.
  • Sirop:
  • 300 ml apă,
  • 150 g zahăr.
  • Ornamente:
  • fulgi de migdale,
  • fulgi de ciocolată
Portii: 8
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu cremă Nutella:

Într-un castron cernem făina cu praful de copt și cacao. Separăm ouăle. Batem bine albușurile cu 150 g zahăr. În alt castron batem gălbenușurile cu 150 g zahăr. Se amestecă albușurile cu gălbenușurile ușor cu o lingură de lemn. Se adaugă amestecul de făină, alternând cu laptele călduț. Compoziția se pune într-o formă de tort rotundă unsă bine cu unt. Se dă la cuptor (preîncălzit) la 180 grade C pentru 50-60 minute. Se va lăsa la răcit (de preferat peste noapte), după care se va tăia în 3 părți egale.


Pentru sirop se pune la fiert apa cu zahărul și se lasă să dea câteva clocote (pentru 2-3 minute). Se lasă la răcit.


Pentru cremă: Se amestecă laptele cu zahărul și amidonul. Se pune pe foc și se amestecă bine până se leagă. Adăugăm cele 2 gălbenușuri și amestecăm în continuare. Se oprește focul și se lasă la răcit. Numai după ce s-a răcit bine se amestecă cu Nutella și cu frișca bătută.


Pentru asamblare: Se însiropează primul blat cu 1/3 din cantitatea de sirop. Se unge cu 1/4 din cremă. Peste primul blat, se pune cel de-al doilea blat, se însiropează și se unge cu 1/4 din cremă. Se adaugă și ultimul blat, se însiropează și se unge cu restul de cremă atât deasupra, cât și pe laterale. Se ornează cu fulgi de ciocolată și fulgi de migdale.

 

TIPS-URI

1

Blatul este bine să se facă cu o zi înainte de asamblare.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu cremă Nutella" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (26)

elucubratiiculinare 1

19.10.2012, 15:52

rhapsody multumesc

elucubratiiculinare 1

19.10.2012, 15:56

mihaelar63 daca as mai avea as da la toata lumea

elucubratiiculinare 1

19.10.2012, 16:30

multumesc pentru aprecieri si va trimit numai pupici

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Satisfyyourcravings

7710 puncte

RODIMUR

6940 puncte

Ina

Ina 7

6040 puncte

Rocsi

5970 puncte

Ancutsa

5400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
La multi ani,MAMA!