Tort cu doua creme

de silvi0ara in Torturi, 19 Sep 2010 | 3642 vizualizari

 

Pentru ca ieri am avut musafiri dragi sufletului meu,fetele mele,si pentru ca unora le place ciocolata si altora vanilia,m-am gandit sa impac si capra si varza.Ha,ha,ha.

 

INGREDIENTE

 

Blat;

  • 8albusuri
  • 230g zahar
  • 230g nuci macinate fin
  • 2 linguri cacao
  • 1 lingura faina
  • 1 lingurita rasa praf de copt
  • un praf de sare
  • 1 plic zahar vanilat

     

Crema de ciocolata:

  • 5 galbenusuri
  • 1 ou intreg
  • 150g zahar
  • 250g unt
  • 100g ciocolata neagra

     

Crema de vanilie:

  • 4 galbenusuri ou
  • 4 linguri amidon de porumb
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 700ml lapte
  • 6 linguri zahar
  • 500ml frisca lichida
  • 1 plic intaritor frisca
  • 1 plic gelatina fina

     

  • Sirop:
  • 3-4 lingurite lichior Amaretto

 

Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu doua creme:


Blat:


Se incalzeste cuptorul la 180gC.Albuşurile de ou se bat spuma tare, adăugând încet zahărul,ca la bezea, apoi se adauga nucile,faina impreuna cu pudra de cacao si praful de copt. Se toarna compozitia intr-o forma de tort tapetata cu hartie pergament.Este bine sa aveti o forma detasabila.Timpul de coacere depinde de cuptorul fiecaruia. Verificaţi dupa 30-40 de minute.Este gata atunci când scobitoare iese curata.



Crema de ciocolata:


Se topeste mai intai ciocolata la bain-marie,apoi se amesteca in untul frecat spuma.Separat se bat galbenusurile plus oul intreg cu zaharul,pe foc mic,pana ce amestecul devine ca o crema groasa.Se lasa la rece,apoi se amesteca cate putin in untul cu ciocolata.Se baga crema la frigider pana o vom folosii.



Crema de vanilie:


Se amestecă gălbenuşurile de ou cu zahărul vanilat, zahărul, amidonul de porumb şi cu aproximativ 250ml lapte . Se fierbe restul de lapte, iar cand aproape a dat in fiert, se toarnă în fir subtire amestecul din oua şi se amestecă în mod constant până ce crema s-a ingrosat. Se lasa sa se răcească, apoi se adauga gelatina topita conform instructiunilor de pe pachet,iar la final se adauga treptat frisca.




Asamblare:


Se aseaza blatul intr-o forma cu peretii detasabili.Se pune blatul pe suport,apoi se stropeste cu putin lichior, se pune prima data crema de ciocolata,se intinde uniform,iar peste ea se aseaza crema de vanilie,se niveleaza frumos si se lasa la rece cateva ore,cel mai bin ear fi pana a doua zi.Se scoate apoi din forma se aseaza pe platou si se orneaza cu ciocolata si frisca.








 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu doua creme" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (34)

silvi0ara 1

29.09.2010, 21:57

Nadina,vineri abia fac ceva dulce.

Adinacarla 1

06.10.2010, 16:07

VERONICA2607 1

14.03.2012, 20:34

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Adinuta san

10080 puncte

mirela0911

6160 puncte

Rocsi

5870 puncte

Rahela Velicu

5330 puncte

RODIMUR

4920 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Placinta cu ficatei de pui
  • 14

    D

  • 15

    L

  • 16

    MA

  • 17

    MI

  • 18

    J

  • 19

    V

  • 20

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Minuturi reci cu branza, ceapa si chimen

de Ancutsa 5

ieri la 14:11

Pizza de toamna cu aluat nedospit

de Ancutsa 5

ieri la 11:55

Supa crema de dovleac cu ghimbir servita cu grisine in sunculita crud uscata

ieri la 10:35

Desert tort cu nuca, vin alb si trandafiri

de Ancutsa 5

pe 18.10 la 22:34

RETETA RECOMANDATA
Tort de branza si iaurt cu vanilie