Tort cu doua creme de ciocolata

de adriana65 in Torturi, 7 Dec 2009 | 6981 vizualizari

 

INGREDIENTE

  •  Ingrediente blat:
  •  - 4 oua
  • - 300 g zahar
  • - 10 linguri apa
  • - 200 g faina
  • - 100 g nuci macinate
  • - 1 plic zahar vanilat
  • - 1 plic praf de copt
  • - 1/2 lingurita zeama de lamaie
  • Ingrediente creme:
  • - 300 g ciocolata amaruie
  • - 200 g ciocolata alba
  • - 500 ml frisca
  • - 50 g zahar pudra
  • - 300 g crema mascarpone
  • - 1 plic zahar vanilat
  • Ingrediente pentru sirop:
  • - 100 ml apa
  • - 100 g zahar
Portii: 12
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu doua creme de ciocolata:

Pentru blat se separa ouale, galbenusurile se amesteca cu zaharul, iar dupa 5 minute se adauga, pe rand, cate o lingura de apa si la sfarsit zeama de lamaie; Ingredientele uscate faina, nuca macinata si praful de copt se amesteca.


La compozitia de galbenusuri se adauga albusurile batute spuma iar la urma se adauga ingredientele uscate. Se pune compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt si se introduce la cuptor pentru 30 - 40 minute.


Pentru crema de ciocolata neagra se pune intr-o craticioara 100 ml frisca, se adauga ciocolata neagra rupta bucatele si se lasa pe foc pana ce aceasta se topeste. Se da la rece. Dupa 3 - 4 ore se bate bine cu mixerul .


La fel se procedeaza si pentru crema alba: se pune intr-o craticioara 100 ml frisca si ciocolata alba rupta bucatele, se pun pe foc pana se topeste ciocolata. Se da la rece. La fel ca si la cealalta crema de ciocolata , se mixeaza dupa racire. Frisca ramasa se bate cu zaharul pudra si zaharul vanilat apoi se incorporeaza crema mascarpone.


Crema astfel obtinuta se imparte in doua parti . Intr-o parte se toarna crema de ciocolata amaruie, iar in cealalta se toarna crema de ciocolata alba. Blatul de tort se taie in doua, se insiropeaza cu siropul preparat din amestecul de apa cu zahar fiert si racit. Crema alba se pune intre cele doua blaturi insiropate, iar crema de ciocolata neagra se distribuie peste blatul de sus, se acopera tortul si se imbraca si pe margini.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu doua creme de ciocolata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 28 %
249.99 lei
179.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (14)

adasev12 1

28.09.2010, 11:14

f frumos si sigur si bun...eu abia acum l-am descoperit...
o sa-l incerc si eu.
si ma bucur ca am dat peste tine...esti prima pers pe care o vad p-aci din cluj...si eu sunt intr-o mare masura clujeanca...acolo am stat inainte de a veni aici...te pup!

Laly 1

28.09.2010, 11:29

Buuuuuun,vreau si eu

elena1988 1

02.02.2011, 17:12

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

MotanLaOale

14520 puncte

RODIMUR

7690 puncte

Andreea Caroline

7300 puncte

oanapl

7170 puncte

-Licurici-

6700 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
RETETA RECOMANDATA
Tort "Oda Rozei"