Tort cu doua creme de ciocolata

de adriana65 in Torturi, 7 Dec 2009 | 9818 vizualizari

 

INGREDIENTE

  •  Ingrediente blat:
  •  - 4 oua
  • - 300 g zahar
  • - 10 linguri apa
  • - 200 g faina
  • - 100 g nuci macinate
  • - 1 plic zahar vanilat
  • - 1 plic praf de copt
  • - 1/2 lingurita zeama de lamaie
  • Ingrediente creme:
  • - 300 g ciocolata amaruie
  • - 200 g ciocolata alba
  • - 500 ml frisca
  • - 50 g zahar pudra
  • - 300 g crema mascarpone
  • - 1 plic zahar vanilat
  • Ingrediente pentru sirop:
  • - 100 ml apa
  • - 100 g zahar
Portii: 12
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu doua creme de ciocolata:

Pentru blat se separa ouale, galbenusurile se amesteca cu zaharul, iar dupa 5 minute se adauga, pe rand, cate o lingura de apa si la sfarsit zeama de lamaie;  Ingredientele uscate faina, nuca macinata si praful de copt se amesteca.

La compozitia de galbenusuri se adauga albusurile batute spuma  iar la urma se adauga ingredientele uscate. Se pune compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt si se introduce la cuptor pentru 30 - 40 minute.

Pentru crema de ciocolata neagra se pune intr-o craticioara 100 ml frisca, se adauga ciocolata neagra rupta bucatele si se lasa pe foc pana ce aceasta se topeste. Se da la rece. Dupa 3 - 4 ore se bate bine cu mixerul .  

La fel se procedeaza si pentru crema alba: se pune intr-o craticioara 100 ml frisca si ciocolata alba rupta bucatele, se pun pe foc pana se topeste ciocolata. Se da la rece. La fel ca si la cealalta crema de ciocolata , se mixeaza dupa racire.  Frisca ramasa se bate cu zaharul pudra si zaharul vanilat apoi se incorporeaza crema mascarpone.

Crema astfel obtinuta se imparte in doua parti . Intr-o parte se toarna crema de ciocolata amaruie, iar in cealalta se toarna crema de ciocolata alba. Blatul de tort se taie in doua, se insiropeaza cu siropul preparat din amestecul de apa cu zahar fiert si racit.  Crema alba se pune intre cele doua blaturi insiropate, iar crema de ciocolata neagra se distribuie peste blatul de sus, se acopera tortul si se imbraca si pe margini. 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu doua creme de ciocolata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (14)

adasev12 1

28.09.2010, 11:14

f frumos si sigur si bun...eu abia acum l-am descoperit...
o sa-l incerc si eu.
si ma bucur ca am dat peste tine...esti prima pers pe care o vad p-aci din cluj...si eu sunt intr-o mare masura clujeanca...acolo am stat inainte de a veni aici...te pup!

Laly 1

28.09.2010, 11:29

Buuuuuun,vreau si eu

elena1988 1

02.02.2011, 17:12

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Tort delicios cu banane si ciocolata