Tort cu dragoste!!

de marieta in Torturi, 30 Noi 2010 | 5051 vizualizari

 

este pt cineva iubit care acum ceva vreme a implinit 44 de ani!!!

 

INGREDIENTE

blatul:

  • 10 oua,
  • zaharina lichida (2 linguri de supa)
  • putina sare
  • 1 praf de copt
  • 5 linguri de apa ,
  • coaja rasa de lamaie,
  • 10 linguri de faina(cu varf)!

crema:

  • 250 gr unt,
  • 3 linguri de zaharina lichida,
  • 4linguri de amidon alimentar,
  • 750ml de lapte
  • 2 ciocolate fara zahar de la Milka,
  • esenta de rom si de vanilie.

siropul:

  • un pahar apa fiarta si o lingurita de indulcitor,
  • esenta de rom

.pt ornat:

  • 500ml frisca lichida neindulcita
  • 2 linguri indulcitor(zaharina lichida)
  • esenta vanilie floricele sau alte ornamente pt torturi sau fructe.
Portii: 8
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu dragoste!!:

se separa ouale,se bate albusul spuma tare cu sarea si apoi se adauga praful de copt.


separat se freaca galbenusurile cu zaharina, coaja de lamaie si apa se toarna peste albusuri si se pune faina amestecandu-se usor.


se toarna intr-o forma de tort si se coace la cuptorul preincalzit facandu-se testul cu scobitoarea dupa aproximativ 25 de minute.


dupa ce s-a copt se lasa sa se raceasca complet apoi se taie in trei foi.


se face crema asa:se pune la fiert 650ml de lapte si separat se dizolva amidonul cu laptele ramas,si se pune peste lapte cand clocoteste amestecandu-se intr-una.


se rupe ciocolata si se adauga in crema fierbinte si se amesteca pana la topirea ei completa.


se lasa la racit,apoi se freaca untul spuma si se adauga cate o lingura din crema racita si zaharina lichida si esentele.


pentru sirop se amesteca apa fiarta si racita cu zaharina si esenta de rom si se insiropeaza foile de blat;


se pune crema intre foi impartindu-se egal.se bate frisca se adauga zaharina si esenta de vanilie si se orneaza tortul dupa imaginatie

 

TIPS-URI

1

floricelele de pe tort sunt cu zahar fireste fiindca altfel, deocamdata nu se fac!!!nu se pune zaharina in frisca decat dupa ce aceasta este gata batuta fiindca altfel risti sa nu se ingroase!!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu dragoste!!" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (21)

marieta 1

30.11.2010, 23:21

da mihaela daca nu gatesti cu dragoste iese o mancare fada si fara aspect!!asa iti doresc : sa te iubeasca toti cei dragi ai tai!!

mamaieelena 1

02.12.2010, 18:28

multi ani sarbatoritului ca tortul este grozav si aspectos si bun

marieta 1

05.12.2010, 01:07

multumesc elena

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

8680 puncte

Rahela Velicu

8650 puncte

RODIMUR

8300 puncte

CameliaR

8100 puncte

GeorgiG

7370 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Pink Cake ( Tort roz )