Tort cu foi coapte in tigaie

de iri_iri in Torturi, 11 Ian 2012 | 10318 vizualizari

 

este un delici de zi cu zi nu numai de weekend!

 

INGREDIENTE

  • pentru foi:
  • un ou,
  • 5 linguri de zahar,
  • 5 linguri de lapte,
  • 5 linguri de ulei,
  • 1 lingurita bicarbonat stins cu otet
  • faina cat sa iasa un aluat usor de modelat.   
  • pentru crema:
  • 500ml lapte,
  • 4 linguri faina,
  • o cana zahar,
  • 2-3 linguri cacao
  • 1/2 margarina. 
  • pentru ornat
  • nuca de cocos si bombonele de ciocolata.
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu foi coapte in tigaie:

Pentru foi: oul se amesteca cu zaharul, apoi se adauga laptele si uleiul pana se topeste zaharul, apoi se adauga bicarbonatul si la final faina pana se formeaza un aluat usor de modelat. Aluatul se aseaza in forma de baton si se taie in 5 bucati egale, care se intind pe o planseta in functie de forma tigaii. Fiecare foaie se coace in tigaie fara a pune ulei, pe ambele parti.


Pentru crema: se adauga zaharul in lapte, apoi se adauga faina si cacao, dupa care se aseaza pe foc, amastecand incontinuu. Dupa ce se ingroasa se da deoparte si se adauga margarina.


Pentru asamblare se ia prima foaie si se unge cu crema, pana la terminarea foilor. Ultimul strat sa fie de crema. Se orneaza cu nuca de cocos si bomboane dupa preferinta.


Pofta buna la tort!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu foi coapte in tigaie" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (13)

Rocsi 1

12.01.2012, 11:13

superrrrr!!!!

adry88 1

12.01.2012, 20:54

yammii!

jolygina 1

16.01.2012, 11:06

pot sa iau si de aici o portie?

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Evantai cu legume
  • 17

    D

  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V

  • 23

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

 Piept de pui umplut cu legume

de oanapl 5

ieri la 23:26

Somon la cuptor cu 4 garnituri

de Oana 8

ieri la 18:24

Snitele din muschi de porc in crusta de cascavea cu mustar si pesmet

pe 21.09 la 21:46

RETETA RECOMANDATA
Tort Joffre