Tort cu foi de nuca si crema patisera ( Reteta Nr.200)

de Gherca Daniela in Torturi, 4 Iul 2016 | 5841 vizualizari

 

Initial am vrut sa fac o prajitura simpla, dar am ajuns la un tort...se putea sa nu sarbatoresc eu nr. 200 al retetelor :D, Si daca tot aveam in congelator niste albusuri ramase de la diverse preparate m-am gandit sa fac ceva simplu si uite asa a rezultat minunatia aceasta de tort.
 Este un tort aromat cu nuca, vanilie si ciocolata, are un gust divin si chiar deloc complicat.
Am sa il repet atunci cand voi avea o ocazie speciala, dar atunci o sa imi ramana galbenusurile si o sa trebuiasca sa fac o alta crema cu ele, oricum tot delicios o sa fie :x
Daca aveti albusuri ramase, poate v-am dat idei ce sa faceti cu ele ;)

 

INGREDIENTE

Pentru foi:

  • 300g albusuri
  • 150g zahar
  • 1 plic zahar vanilat
  • 1 varf cutit sare
  • 200g nuca macinata
  • 200-250g faina
  • 1 lingurita rasa bicarbonat de sodiu
  • 1 lingura cacao
  • esenta de rom si vanilie

Pentru crema:

  • 1 plic crema patisera
  • 500ml lapte
  • esenta de vanilie
  • (in loc de vanilie puteti schimba aroma: in potocala, cacao, cafea...)

Sirop:

  • 1 cescuta apa
  • 2 cuburi zahar
  • esenta de rom

Glazura:

  • 130g ciocolata 52%cacao
  • 100ml frisca lichida
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu foi de nuca si crema patisera ( Reteta Nr.200):

      Albusurile le mixam spuma cu praful de sare si zaharul, pe urma adaugam zaharul vanilat si esentele(in functie de cat de aromat vreti sa fie blatul), adaugam si nuca macinata, amestecam usor cu o spatula, si la sfarsit adaugam faina amestecata cu praful de copt. Incorporam bine totul si impartim aceasta compozitie in 3 parti egale (cantarite mi-au iesit in jur de 500g fiecare cu tot cu farfurioara).

       Intr-o tava cu diametrul de 22cm tapetata cu hartie de copt, am copt cate o foaie cca. 10-15 minute fiecare (sau pana devine putin aurie pe margini), la ultima foaie am pus si o lingura de cacao in compozitie si o coacem la fel ca celelalte 2. Daca aveti 2 sau chiar 3 tavi de aceeasi dimensiune munca este mai usoara :D

      Dupa ce am copt cele 3 foi, le lasam sa se raceasca, iar noi intre timp ne ocupam de crema:

    Laptele rece il punem intr-un bol, peste, rasturnam plicul de crema patisera si putina esenta de vanilie, apoi mixam pana devine o crema fina, ca si budinca. Dam bolul la frigider pentru cateva minute, iar cand il scoatem il mai mixam putin.

Pentru sirop: Punem o ceasca cu apa la foc impreuna cu zaharul, iar cand s-a topit tot zaharul, oprim focul si adaugam putina esenta de rom.

Asamblare:

Pe un platou asezam prima foaie de nuca, insiropam toata suprafata, punem crema, a doua foaie, dar de data asta cea cu cacao, o insiropam si aceasta, punem din nou crema,

avand grija sa mai lasam putin si pentru ornat, si pe urma ultima foaie de nuca pe care o insiropam putin si pe ea.

 Dam tortul la frigider si ne ocupam de glazura:

Intr-un ibric punem frisca lichida la incalzit, intre timp rupem ciocolata bucatele, o asezam intr-un bol, iar cand a inceput sa ajunga la punctul de fierbere, stingem focul si rasturnam peste ciocolata. Lasam cateva secunde, pana se inmoaie ciocolata, apoi amestecam pana formam glazura. 

Scoatem tortul din frigider si rasturnam deasupra glazura de ciocolata pe toata suprafata, lasam sa se raceasca si ornam dupa preferinte cu crema oprita, eu am facut niste floricele pe margini si deasupra niste mingiute, atat cat sa termin crema.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu foi de nuca si crema patisera ( Reteta Nr.200)" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (22)

miki_a 1

09.07.2016, 11:18

Danuta Felicitari din suflet!

Panacris 1

11.07.2016, 08:50

Felicitarii! La cat mai multe retete minunate!

Zamfira 1

19.07.2016, 08:46

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Desert tort cu trandafiri, amaretto si cirese