Tort cu frisca si ananas

de Camelya in Dulciuri, 31 Dec 2015 | 1286 vizualizari

 

La multi ani 2016 si La multi ani mie!:) 
La multi ani, dragi bucatarasi!
Reteta acestui tort delicios am luat-o de pe Retete fel de fel.

 

INGREDIENTE

  • BLAT:
  • 4 oua
  • 125 g faina
  • 125 g zahar
  • 1 lingurita esenta de vanilie
  • 1 praf de sare
  • CREMA:
  • 500 ml smantana pentru frisca
  • 1 lingura zahar pudra
  • 1 lingurita esenta de vanilie
  • 2 plicuri intaritor de frisca
  • PENTRU INSIROPAT:
  • 500 ml siropul de la ananas
  • DECOR:
  • ananas
  • 3 clementine
  • nuca macinata
  • 1 plic tort gelee
  • 200 ml apa
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu frisca si ananas:

Prima data pregatim blatul. Intr-un bol punem cele 4 oua si praful de sare impreuna cu zaharul. Mixam pana compozitia se tripleaza in volum si se deschide la culoare. Punem lingurita cu esenta de vanilie. Amestecam usor.


Incorporam faina pe care o cernem cu o sita. Punem cate 1 lingura de faina si amestecam cu miscari largi folosind o lingura de lemn sau o paleta. Pe fundul unei tavi rotunde de 18 cm punem hartie de copt iar apoi punem compozitia. Coacem la 180 grade C timp de 30 de minute. Facem testul cu scobitoarea.


Pentru crema trebuie sa punem intr-un bol 500 ml smantana pentru frisca rece. Mixam pana se intareste. Adaugam 1 lingura de zahar pudra iar prin sita trecem 1 lingurita de esenta de vanilie si cele 2 plicuri intarritor de frica. Taiem blatul in doua sectiuni. Punem prima sectiune pe o farfurie.


Pentru insiropat eu am folosit siropul de la doua cutii de ananas. Puteti sa il insiropati si cu apa cu zahar. Insiropam prima sectiune de blat. Punem cam 4-5 linguri de frisca si nivelam. Deasupra punem bucatele de ananas. Insiropam si a doua sectiune de blat iar apoi o punem deasupra. Imbracam tortul in frisca.


Am acoperit partea laterala a tortului cu nuca macinata. Deasupra ornez cu feliute de clementine si bucatele de ananas.


Preparam pliculetul de tort gelee conform indicatiilor de pe ambalaj. Turanati usor lichidul cu o lingura deasupra fructelor.


Lasati tortul la rece cateva ore inainte de servire.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu frisca si ananas" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (34)

Camelya 1

02.01.2016, 18:01

Multumesc Roxana!

ela 1

02.01.2016, 19:02

Camelya 1

03.01.2016, 10:27

COMENTEAZA

Portia de lumina

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

Fruct dorit, fruct promis

Fruct dorit, fruct promis

„Tot ce e bun în viaţă ori e imoral, ori ilegal, ori îngraşă”, cam aşa zice o zicală din secolul nostru. În general, lucrurile dorite , poftite, nu cresc pe oriunde şi nu se găsesc din abundenţă la tot pasul...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

14800 puncte

Camelya

10120 puncte

Lau

Lau 9

8870 puncte

mirela0911

8470 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Aperitiv biscuiti sarati
  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI

  • 27

    J

  • 28

    V

  • 29

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!