Tort cu frisca si crema ganache

de luminita20_2006 in Torturi, 24 Noi 2011 | 7873 vizualizari

 

este un tort rapid, crema se face cu o zi inainte , iar pentru cei care stiu sa lucreze cu frisca va fi o adevarata plecere....eu mai am de invatat...la frisca ma refer...prefer pasta de zahar

 

INGREDIENTE

  • blat
  • 6 oua
  • 6 linguri zahar
  • 6 linguri faina
  • 1 plic zahar vanilat sau esenta de vanilie 1 lingurita
  • Crema
  • -450 gr ciocolata neagra
  • -500 gr frisca
  • -200 gr frisca pentru ornat
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu frisca si crema ganache:

Blat: se separa galbenusurile de albus. Albusul se bate bine, apoi se adauga zahar. Cand s-a intarit se adauga galbenusurile unul cate unul, apoi se pune faina amestecata cu cacao. Se incorporeaza cate putin; se toarna intr-o tava si se da la cuptor 35 minute. Se face testul cu scobitoarea.



Crema:Se rupe ciocolata bucati, se toarna frisca si se da la microunde 1 minut. Se scoate, se amesteca bine pana cand se topeste ciocolata. Daca mai este necesar se mai pune la microunde timp de cateva secunde. Dupa care se da la frigider timp de minim 8 ore, de preferat pana a doua zi. Se bate cu mixerul pana isi dubleaza volumul.



Blatul se taie in patru, se insiropeaza si se umple cu crema. Se orneaza cu frisca dupa preferinta

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu frisca si crema ganache" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (39)

nadina73 1

28.12.2011, 23:44

la multi ani!

luminita20_2006 1

29.12.2011, 12:12

sarumanile pentru urari, sa aveti si voi un an nou plin de realizari si numai bucurii

Bya Ralu 1

12.01.2012, 13:55

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

noiinbucatarie

10170 puncte

Lau

Lau 9

7830 puncte

MotanLaOale

7020 puncte

mihaelar63

6050 puncte

Andreea Caroline

5610 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert piscoturi cu vanilie si nuci
  • 14

    S

  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

RETETA RECOMANDATA
Tort cu frisca , fructe si glazura de ciocolata