Tort cu frisca si crema ganache

de luminita20_2006 in Torturi, 24 Noi 2011 | 8174 vizualizari

 

este un tort rapid, crema se face cu o zi inainte , iar pentru cei care stiu sa lucreze cu frisca va fi o adevarata plecere....eu mai am de invatat...la frisca ma refer...prefer pasta de zahar

 

INGREDIENTE

  • blat
  • 6 oua
  • 6 linguri zahar
  • 6 linguri faina
  • 1 plic zahar vanilat sau esenta de vanilie 1 lingurita
  • Crema
  • -450 gr ciocolata neagra
  • -500 gr frisca
  • -200 gr frisca pentru ornat
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu frisca si crema ganache:

Blat: se separa galbenusurile de albus. Albusul se bate bine, apoi se adauga zahar. Cand s-a intarit se adauga galbenusurile unul cate unul, apoi se pune faina amestecata cu cacao. Se incorporeaza cate putin; se toarna intr-o tava si se da la cuptor 35 minute. Se face testul cu scobitoarea.



Crema:Se rupe ciocolata bucati, se toarna frisca si se da la microunde 1 minut. Se scoate, se amesteca bine pana cand se topeste ciocolata. Daca mai este necesar se mai pune la microunde timp de cateva secunde. Dupa care se da la frigider timp de minim 8 ore, de preferat pana a doua zi. Se bate cu mixerul pana isi dubleaza volumul.



Blatul se taie in patru, se insiropeaza si se umple cu crema. Se orneaza cu frisca dupa preferinta

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu frisca si crema ganache" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Ondulator Pro 180 Small

- 20 %
129.99 lei
103.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (39)

nadina73 1

28.12.2011, 23:44

la multi ani!

luminita20_2006 1

29.12.2011, 12:12

sarumanile pentru urari, sa aveti si voi un an nou plin de realizari si numai bucurii

Bya Ralu 1

12.01.2012, 13:55

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

Satisfyyourcravings

7710 puncte

RODIMUR

6940 puncte

Ina

Ina 7

6040 puncte

Rocsi

5970 puncte

Ancutsa

5400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

RETETA RECOMANDATA
Tort cu ciocolata si lapte condensat