Tort cu fructe

de marinicayou10 in Torturi, 22 Sep 2012 | 5077 vizualizari

 

Tortul cu fructe este cel mai racoros si usor tort ...Atat noi adultii cat si copii suntem inebuniti dupa dulciuri,dar nu toate sunt atat de bune pe cat par ..si pentru ca suntem niste parinti iubitori si grijuli si vrem sa le oferim copiilor nostri tot ce e mai bun,atunci facem ceva dulce in casa :)
Un tort simplu de facut cu ingrediente usoare si sanatoase este cel mai perfect :)

 

INGREDIENTE

  • 3 oua
  • un pahar lapte
  • un pahar zahar
  • 2 pliculete zahar vanilat
  • 1 l frisca
  • 150-200 ml iaurt natural
  • 2 plicuri gelatina
  • un pachet mare de piscoturio cutie ananas
  • o cutie piersici( eu am folosit doar jumate de cutie)

pentru decor:

  • struguri
  • kiwi
  • portocala
  • mar
  • 1 plic gelatina transparenta
Portii: 10
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu fructe:

Amestecam intr-o craticioara laptele cu zaharul,galbenusurile si zaharul vanilat.Punem pe foc si lasam sa fiabra la foc mic pana se mai ingroasa putin,apoi lasam sa se raceasca deoparte.Batem albusurile tare cu un praf de sare.
Batem frisca tare,tare.
Intr-o cana punem sucul de la ananas sau de la piersici si adaugam 2 plicuri de gelatina.Amestecam si lasam 10-15 minute.
Cand crema de lapte cu galbenusuri si zahar s-a racit,incepem sa le amestecam.

Punem jumatate din cantitatea de frisca intr-un bol mai mare,(cealalta jumatate este pentru ornat),adaugam iaurtul,albusurile batute spuma tare,crema rece de lapte,gelatina usor incalzita si amestecam usor si pe urma adaugam ananasul si piersicile taiate dupa preferinta. Acum.. eu am o cutie cu capac care se inchide ermetic in care fac tortul si ii dau si forma.Dar puteti face asta intr-o cratita sau bol,depinde ce forma vreti sa ii dati. De la ananas si piersici va ramane sucul... inmuiati putin piscoturile in acest sirop si asezati un rand pe fundul cratiteti,adaugati o parte din crema cu fructe,apoi iar un rand de piscoturi inmuiate in sirop,iar un rand de crema,apoi iar un rand de piscoturi si inca o data crema..asa ve-ti avea 3 randuri de piscoturi. Acoperiti deasupra cu un capac si dati la frigider pentru o nopate. A doua zi treceti cutitul de jur imprejurul cratitei sa dezlipiti tortul de pe margine si rasturnati pe o tava. Ornati cu jumatatea de frisca ramasa, cu fructe si turnati gelatina peste fructe dupa bunul plac :) Foarte simplu de facut,usor,racoros,sanatos si gustos :)

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu fructe" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Tort Papusa