Tort cu fructe, frisca si mascarpone

de simona72 in Torturi, 23 Noi 2015 | 2745 vizualizari

 

Este un tort aniversar, facut cu drag pentru jumatatea mea. Este un desert delicios, chiar m-as incumeta si as zice perfect din punctul meu de vedere. O combinatie irezistibila de fructe, frisca, mascarpone si un blat mai ferm, facut din unt, zahar, oua si faina, insiropat cu siropul din compot. Este ideal sa faceti blatul cu o zi inainte, sa-l insiropati si sa-l lasati pana a doua zi. Dimineata pregatiti crema, il asamblati, si-l tineti la frigider pana a venit momentul servirii. Perfect, nu?:)))

 

INGREDIENTE

Pentru blat:

  • 120 gr unt moale la temperatura camerei
  • 120 gr zahar brut
  • 1 praf de sare
  • 4 oua
  • 1 lingura praf de copt
  • 50 ml lapte
  • 300 gr faina
  • 1 lingurita esenta vanilie
  • Pentru crema:
  • 400 ml smantana pentru frisca
  • 250 gr mascarpone
  • 1 plic gelatina
  • 70-80 ml sirop
  • 100 gr zahar pudra
  • 200 gr afine(congelate am avut eu)
  • In plus: 1 compot piersici( jumatati si fara coaja)
  • Pentru decor:
  • Bombonele
  • 1 albus de ou
  • 3 linguri zahar pudra
  • Putin colorant alimentar rosu
  • 1 lingurita gelatina granule+3 linguri apa rece
  • Ciocolata alba
Portii: 12
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu fructe, frisca si mascarpone:

Pentru blat: toate ingredientele trebuie sa fie la temperatura camerei, se scot cu 2-3 ore dinainte de a face blatul. Untul moale, se mixeaza impreuna cu zaharul pana devine spumos. Se adauga cate un ou si se mixeaza dupa fiecare ou adaugat pana ingredientele sunt incorporate complet. Faina se amesteca cu praful de copt si sarea. Se adauga jumatate din faina la celelalte ingrediente, vanilia si laptele. Se mixeaza pana nu sunt cocoloase de faina, se adauga restul de faina si se continua mixarea pana obtinem o consistenta fina si toate ingredientele sunt incorporate. Se pune aluatul intr-o forma rotunda cu inel detasabil, tapetata cu unt si faina. Se da la cuptorul incins la 160 grade pentru 50 minute, pana blatul este rumen si trece testul cu scobitoarea. Se scoate din forma, se pune pe un gratar si se lasa sa se raceasca. Dupa ce blatul s-a racit. Se pune pe un platou, se inteapa blatul din loc in loc cu o scobitoare, se pune din nou inelul de la tava in care am copt blatul si se insiropeaza cu siropul din compot. Insiropati treptat, cate putin, pentru a nu curge siropul care se prelinge. Folositi sirop atat cat doriti de insiropat sa fie blatul(eu am folosit aproximativ jumatate din siropul din cutie).


Pentru crema: se mixeaza frisca cu zaharul pana frisca capata consistenta dorita. Se adauga mascarponele treptat, cate o lingura, se mixeaza pana la incorporare. Se hidrateaza gelatina in sirop pentru 10 minute, apoi se dizolva pe flacara foarte mica. Lasam sa se raceasca gelatina daca s-a incalzit prea tare, apoi o adaugam la crema de frisca. Adaugam si afinele si amestecam usor cu o spatula. Peste blatul insiropat si odihnit peste noapte la frigider, adaugam piersicile din compot. Peste fructe punem crema proaspat facuta. Dam tortul la frigider pentru 3 ore.


Pentru decor: ciocolata alba se topeste pe baie de aburi. Albusul si zaharul pudra se bate ca pentru o glazura. Gelatina se dizolva in putina apa rece si se adauga la glazura de ou plus colorantul. Se amesteca si se da la frigider pentru 5-10 minute. O urmarim si cand observam ca s-a intarit suficient, o punem intr-o punga, taiem capatul pungii si trasam dungi/linii peste tort. La fel procedam si cu ciocolata alba. Adaugam bombonele colorate si dam tortul la frigider pana in momentul servirii. Portionati, serviti si va bucurati impreuna cu cei dragi!:)

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu fructe, frisca si mascarpone" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 15 %
389.99 lei
329.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (20)

mirela0911 1

23.11.2015, 22:14

Frumos și delicios e tortul tău!

RuxyRux 1

23.11.2015, 22:59

O frumusete Simonici draga mea

merisor 1

24.11.2015, 08:59

Cat de frumos si bun!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

15690 puncte

anca_rm

7240 puncte

mihaelar63

5590 puncte

Rocsi

5000 puncte

Andreea Caroline

4400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cum se face mamaliga
  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI

  • 27

    J

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Desert rulouri cu visine

de Rocsi 9

ieri la 19:18

Limba soacrei

ieri la 19:05

Desert iaurt inghetat din doar 4 ingrediente pe care sigur le aveti in casa

de Meea 4

ieri la 18:32

Aperitiv cu castraveti si crema de branza

ieri la 12:58

Salata Fattoush

de -Miti- 7

ieri la 11:03

RETETA RECOMANDATA
Tort Timea - reteta nr.500