Tort cu fructe si frisca

de delia64 in Torturi, 10 Aug 2014 | 6555 vizualizari

 

Am facut acest tort la implinirea varstei de 33 ani a Danutei. A avut succes .

 

INGREDIENTE

  • Blatul
  • 6 oua
  • 6 linguri zahar
  • 6 linguiri faina
  • 1/2 praf de copt
  • 1 praf de sare
  • 1 budinca de vanilie
  • 4 linguri zahar
  • 1/2 lapte
  • 1 compot de ananas
  • 1 compot de visine
  • 8 caise
  • 1 plic de gelatina de 20 gr.
  • 500 ml. frisca
Portii: 15
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu fructe si frisca:

Blatul

Batem albusurile cu  praful de sare si zaharul , amestecam cu galbenusurile  , faina si praful de copt .

Tapetam tava cu hartie de copt si turnam compozitia  , introducem in cuptorul preancalzit la 180 de grade  pentru 30 de minute .

Facem testul cu scobitoarea si lasam blatul la racit in tava  pe urma il taiem in doua .

Intre timp facem budinca conform instructiunilor de pe plic , lasam la racit .

Batem frisca .

250 grame frisca batuta o amestecam cu budinca racita .

Punem gelatina la innmuiat si o incalzim putin  apoi  turnam peste budinca amestecata cu frisca .

Intr-o tava cu peretii inalti asezam  compozitia de mai sus , 4 felii de ananas , jumate blatul insiropat cu compotul de ananas si fructele taiate cubulete , apoi cealalta jumatate de blat .

Invelim cu folia si dam la frigider pana a doua zi .

Rasturnam tortul pe o tava , scoatem folia .

Ornam cu frisca cele 250 gr. frisca batuta 

Este racoros si bun tortuletul .

 

TIPS-URI

1

Se pot folosi orice fructe de sezon sau din compot .

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu fructe si frisca" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (30)

Rocsi 1

12.08.2014, 13:04

La multi ani!

delia64 1

12.08.2014, 19:39

Cris , multumesc frumos !!!

delia64 1

12.08.2014, 19:39

Rocsi , multumesc frumos !!!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Desert tort cu capsuni